Prăjitură cu multe mere și aluat gustos – un desert care poate fi savurat zilnic la pauzele de ceai!

Această prăjitură cu mere este un adevărat deliciu! Se prepară simplu și ușor, din ingrediente simple și accesibile pentru fiecare doritor să o încerce!

INGREDIENTE:

– 300 g de făină;

– 1 pachet de praf de copt de 15 g (sau bicarbonat de sodiu);

– 150 g de zahăr;

– 150 g de ulei vegetal de floarea-soarelui (inodor);

– lapte (după dorință).

*Adăugați lapte în funcție de consistența aluatului. Cu cât va fi mai lichid, cu atât prăjitura va necesita mai mult timp pentru a se coace.

– 3 ouă;

– 6 mere;

*Forma noastră de copt are diametrul de 28 cm.

MOD DE PREPARARE:

1. Spargeți ouăle într-un bol adânc. Bateți-le cu zahărul, folosind mixerul, până când vor deveni albicioase. După aceasta, încorporați laptele și uleiul vegetal.

2. Combinați făina cu praful de copt sau bicarbonatul de sodiu și cerneți totul în bol. Amestecați aluatul cu mixerul, având grijă să nu rămână cocoloașe în el.

3. Curățați o parte de mere de coajă și cotoare și tăiați-le în formă de cubulețe de mărime medie. Amestecați-le imediat cu aluatul, ca să nu reușească să-și schimbe culoarea. Păstrați un măr întreg pentru centrul prăjiturii. Spălați-l bine și tăiați-i codița de jos cu cuțitul. De asemenea, tăiați 1-2 mere în formă de felii, fără să le decojiți, pentru a decora prăjitura.

4. Turnați aluatul în forma de copt, pe care va trebui să o ungeți cu unt moale și să o presărați cu pesmet. Răspândiți-l uniform. Așezați mărul întreg pe centru. Decorați prăjitura cu feliile de mere.

5. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 45 minute. Dacă veți folosi o formă mai mare, atunci o puteți coace doar 30-35 minute. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

6. Scoateți prăjitura aspectuoasă și foarte delicioasă din cuptor și savurați-o cu poftă, alături de o băutură caldă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!