Prăjitură delicioasă pentru meniul de zi cu zi. Bate toate recordurile în ceea ce privește viteza de pregătire!

O bunătate de plăcintă cu umplutură de brânză dulce. Aluatul pentru aceasta se potrivește atât pentru umplutura de brânză, cât și pentru cea de mere. În general, este un deliciu rafinat, care nu poate să lase indiferent pe nimeni. Puteți încerca să o pregătiți și dvs., o să rămâneți mulțumiți de rezultatul obținut.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 2 ouă;

– 100 g de zahăr tos;

– 1 praf de sare;

– 1 linguriță de zahăr vanilat;

– 4 linguri de smântână fermentată (sau iaurt natural);

– 500 g de făină;

– 1 linguriță de praf de copt;

– 200 g de unt (rece);

Pentru umplutură:

– 400 g de brânză;

– 2 ouă;

– 100 g de zahăr tos;

– 1 linguriță de zahăr vanilat;

– 1,5 linguri de amidon de porumb;

Pentru ungere:

– 1 gălbenuș de ou;

– 1 linguriță de lapte.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: folosind telul, bateți ouăle, sarea, zahărul tos și cel vanilat. După aceasta, încorporați și smântâna fermentată sau iaurtul natural.

2. În bolul pentru frământat, amestecați făina cernută cu praful de copt. Apoi adăugați untul de temperatura camerei și frecați-l bine cu făina, până când veți obține un aluat sfărâmicios.

3. Adăugați amestecul de ouă peste el și frământați aluatul final cu mâinile. El nu trebuie să fie lipicios, ci moale și omogen. Puneți-l într-o pungă de plastic și dați-l la frigider pentru 20-30 de minute.

4. Pregătiți umplutura: turnați brânza de vaci într-un bol adânc. Adăugați ouăle, amidonul, zahărul tos și cel vanilat peste ea. Amestecați totul cu ajutorul unui blender vertical. Trebuie să obțineți o pastă foarte omogenă.

5. Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Dimensiunile tăvii noastre sunt de 30 pe 20 cm. Scoateți aluatul din frigider și tăiați o treime din acesta. Puneți-l în tavă și întindeți-l cu degetele într-un blat uniform, modelând și marginile viitoarei plăcinte.

6. Acum, turnați umplutura de brânză peste blatul modelat și răspândiți-o uniform. Aceasta nu trebuie să depășească marginile de aluat.

7. Aluatul rămas întindeți-l cu sucitorul într-o foaie subțire, de formă dreptunghiulară. Luați un cuțit pentru pizza și tăiați foaia în fâșii.

8. Împletiți fâșiile de aluat peste umplutura de brânză, formând un desen frumos din ele în formă de romburi.

9. Ungeți plăcinta cu un ou bătut cu o lingură de lapte.

10. Dați-o la cuptor și coaceți-o la temperatura de 180°C, timp de 35-40 de minute, în dependență de caracteristicile cuptorului dvs.

11. Scoateți desertul aromat și aspectuos din cuptor. Presărați-l cu zahăr pudră, tăiați-l în bucăți porționate și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New