Prăjitură “Plisse” din foi de plăcintă yufka: vei uita de celelalte rețete!

Foile umplute sunt pliate ca un acordeon, ceea ce creează un efect de pliere. De aici și numele plăcintei – „Plisse” va fi savurat de întreaga familie!

INGREDIENTE:

-400 grame de foi de plăcintă yufka;

-75 g de unt;

-60 ml de ulei de floarea soarelui;

-100 g de stafide;

-2 mere;

-1 linguriță de scorțișoară;

-2 ouă;

-80 g de zahăr;

-1 linguriță de zahăr vanilat;

-1 linguriță de praf de copt;

-2 lingurițe de amidon;

-300 ml de lapte.

MOD DE PREPARARE:

1.Înmuiați stafidele în apă fierbinte timp de 5 minute. Spălați merele, curățăți de coajă, înlătrați semințele și tăiați în cubulețe mici. Scurgeți apa din stafidele și amestecați cu merele. Adăugați scorțișoara și amestecați toate ingredientele.

2. Topiți untul în cuptorul cu microunde și combinați cu ulei de floarea-soarelui. Ungeți o tavă de copt cu borduri înalte cu unt și tapetați cu hârtie de copt.

3. Decongelați aluatul. Întindeți o foaie, ungeți cu amestecul de ulei și acoperiți cu o a doua foaie. Deasupra presărați cu o parte din umplutură. Plisați foaia în formă de acordeon și transferați-l pe tava de copt.

4. Repetați procedura pentru toate foile. Ar trebui să aveți aproximativ 6 acordeonuri. Ungeți toată suprafața prăjiturii cu uleiul rămas și trimiteți la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 10-15 minute.

5. Pentru sos, combinați ouăle, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și amidonul. Adăugați lapte treptat, amestecând masa cu un tel. Turnați amestecul peste chec și întoarceți la cuptor pentru alte 10 minute.

În mod tradițional, puteți presăra checul cu zahăr pudră. Desertul nostru are rareori timp să se răcească, deaorece se mănâncă imediat. Dar dacă vă reușește să păstrați o bucățică pentru următoarea zi, atunci checul este și mai gustos.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New