Prăjitură regală cu brânză — desertul ideal!

Acest desert este nemaipomenit de delicios! Sunt foarte mulțumită de rezultat!

INGREDIENTE:
Pentru aluat:

-250 g de făină;

-120 g de unt;

-100 g de zahăr pudră;

-un gălbenuș;

-2 linguri de smântână fermentată;

-2 linguri de pudră de cacao;

-½ linguriță de praf de copt.

Pentru umplutură:

-un kg de brânză dulce;

-400 g de smântână pentru frișcă;

-200 g de zahăr;

-5 ouă;

-60 g de fulgi de cocos;

-30 g de amidon.

MOD DE PREPARARE:
1.Combinați ingredientele uscate: făina, zahărul pudră, pudra de cacao și praful de copt. Puneți-le într-un robot de bucătărie, adăugați untul puțin înmuiat și tăiat cubulețe.

2.Mixați-le până obțineți un aluat sfărâmicios. Dacă nu aveți robot de bucătărie, puteți pregăti aluatul manual, însă astfel procesul va fi puțin mai îndelungat.

3.Adăugați gălbenușul bătut, smântâna și iarăși porniți robotul. Apoi modelați aluatul sub formă de bilă, însă nu-l frământați prea mult. Divizați-l în 2 bucăți și dați-l la frigider pentru 60 minute.

4.Pregătiți umplutura: amestecați brânza și smântâna pentru frișcă până veți obține o compoziție omogenă.

5.Apoi încorporați ouăle, adăugați amidonul și bateți totul bine cu blenderul. Trebuie să obțineți un amestec omogen, fără cocoloașe.

6.Adăugați fulgii de cocos și amestecați cu lingura. Umplutura este gata!

7.O bucată de aluat așezați-o într-o tavă unsă cu unt, presându-o puțin. Turnați umplutura. Dați cealaltă bucată de aluat prin răzătoare și presărați-o uniform deasupra umpluturii.

8.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 160ºC pentru aproximativ 60 minute (timpul de coacere depinde de cuptorul dumneavoastră). Umplutura trebuie să bolborosească chiar și atunci când prăjitura este gata. Ea seamănă cu un cheesecake.

9.Lăsați-o să se răcească și o puteți servi.

Prăjitura regală cu brânză este nemaipomenit de gustoasă și fină. Ea îi va încânta atât pe cei care iubesc, cât și pe cei care nu iubesc brânza. Delicios!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!