Prăjiturele delicioase Soffioni cu ricotta sau urdă!

Soffioni cu ricotta (rețetă italiană). Soffioni cu ricotta sunt niște prăjiturele delicioase, fine și aromate: un fel de mini cheesecake-uri. Merită să le încercați! Pregătiți-le neapărat!

INGREDIENTE (PENTRU 6 BUCĂȚI):

Pentru aluat:

-un ou;

-150 g de făină;

-40 g de zahăr;

-25 ml de ulei de măsline sau unt topit;

-coaja rasă de pe o lămâie.

Pentru umplutură:

-200 g de ricotta (urdă sau branză dulce de vaci);

-50 g de zahăr;

-un ou;

-vanilie (opțional).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți oul, zahărul și coaja de lămâie într-un bol. Amestecați cu telul până la omogenizare (zahărul trebuie să se dizolve parțial).

2.Adăugați uleiul de măsline (sau untul topit și răcit). Amestecați.

3.Adăugați făina cernută și frământați un aluat moale, omogen și elastic. Înveliți-l cu folie alimentară și dați-l la frigider până va fi gata umplutura.

4.Pregătiți umplutura: puneți ricotta (puteți să o înlocuiți cu brânză dulce de vaci, care trebuie trecută de 2 ori printr-o strecurătoare măruntă), zahărul, gălbenușul de ou și, dacă doriți, vanilia într-un bol. Amestecați până la omogenizare.

5.Bateți albușul de ou până la apariția vârfurilor moi. Încorporați-l în compoziția de ricotta, amestecând cu grijă, prin mișcări circulare, orientate de jos în sus.

6.Asamblați prăjiturile: scoateți aluatul din frigider și divizați-l în 6 bucățele, modelându-le sub formă de biluțe.

7.Întindeți fiecare biluță de aluat într-o foaie pătrată, cu dimensiunile de 10 x 10 cm (puteți să folosiți un șablon de hârtie pentru măsurători).

8.Așezați foile de aluat în forme rotunde, de dimensiuni mici (de exemplu, formele clasice pentru brioșe), unse cu unt sau tapetate cu forme de hârtie (pentru brioșe).

9.Adăugați umplutura de ricotta în foile de aluat, după care îndoiți-le marginile libere spre interior.

10.Coaceți prăjiturile timp de 30-35 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Vă recomandăm să le acoperiți cu hârtie de copt în timpul coacerii, pentru ca umplutura să nu se ardă.

11.Lăsați-le să se răcească, după care serviți-le cu multă plăcere!

Sunt foarte apetisante și gustoase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!