Prăjituri rapide la ceai: biscuiți delicioși cu lapte!

Rețetă de biscuiți la ceai foarte aromați, delicioși și simpli de preparat! Această rețetă a fost transmisă din generați în generație în familia noastră și îmi amintesc cum ni-i pregătea încă bunica noastră. Vă recomand să-i încercați și dvs. Cu siguranță, îi veți îndrăgi!

INGREDIENTE:

– 100 g de unt;

– 200 g de zahăr tos;

– 1 ou;

– 75 ml de lapte;

– 1 pachețel de zahăr vanilat;

– 8-10 g de praf de copt;

*Sau 2 g de bicarbonat de sodiu + 4 g de amoniu pentru prăjituri;

– 1 praf de sare;

– 420 g de făină.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați laptele fierbinte într-o crăticioară. Adăugați zahărul tos și cel vanilat și puneți vasul pe foc. Amestecați în continuu, până când zahărul se va topi complet. Nu trebuie să fierbeți laptele.

2. Turnați siropul de lapte într-un castron și lăsați-l să se răcească. Pentru ca să fie mai rapid, îl puteți pune într-un bol cu apă rece.

3. Bateți oul într-un castron. Păstrați jumătate din cantitatea acestuia pentru a unge prăjiturile.

4. Pregătiți aluatul: bateți untul de temperatura camerei folosind mixerul, până când va deveni pufos. După aceasta, încorporați oul rămas.

5. În continuare, adăugați câte 2-3 linguri de sirop de lapte și amestecați cu mixerul, până când îl veți încorpora pe tot. Apoi adăugați praful de copt sau bicarbonatul de sodiu și amoniu.

6. Adăugați sarea și o treime din cantitatea de făină în bol și amestecați aluatul cu spatula. După aceasta, adăugați făina rămasă și frământați aluatul pe suprafața de lucru, până când va deveni moale și omogen.

7. Lucrând pe suprafața de lucru presărată cu făină, întindeți aluatul într-o foaie rotundă, cu grosimea de 7-8 mm. Folosind o formă cu diametrul de 9 cm, decupați viitorii biscuiți.

8. Puneți-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungeți-i cu oul bătut pus deoparte. Peste 5 minute, realizați câteva linii pe ei, cu dinții unei furculițe.

*Din această cantitate de aluat, am obținut 12 biscuiți.

9. Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 12 minute.

10. Scoateți-i din cuptor și savurați-i cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!