Prânz gustos, fără carne, pe care-l va îndrăgi întreaga familie, în special copii!

O bunătate de „supă dulce” atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Poate fi pregătită cu ușurință la prânz, din ingrediente foarte simple și accesibile.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 500 g de făină;

– 3 linguri de zahăr tos;

– 40 g de drojdie proaspătă;

– 1 praf de sare;

– 1 ou;

– 100 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 300 ml de lapte;

Pentru sos:

– 40 g de budincă de vanilie;

– 3 linguri de zahăr tos;

– 12 g de zahăr vanilat;

– 800 ml de lapte.

MOD DE PREPARARE:

1. Adăugați drojdia fărâmițată, laptele, 1 lingură de făină și 1 lingură de zahăr într-un bol adânc. Amestecați foarte bine cu un tel și lăsați compoziția să dospească timp de 10 minute.

2. Turnați conținutul bolului într-un vas mai încăpător, potrivit pentru frământat. Adăugați 2 linguri de zahăr, sarea, oul, uleiul vegetal și făina cernută din timp. Frământați aluatul cu un robot de frământat sau cu mâinile. Acesta trebuie să fie omogen dar foarte moale și lipicios. Acoperiți vasul cu un prosop curat de bucătărie și lăsați aluatul să dospească timp de 30 de minute.

3. Înfăinați generos suprafața de lucru și transferați aluatul pe ea. Apoi presărați-l și pe el cu făină și întindeți-l cu ajutorul sucitorului într-un blat gros, de formă dreptunghiulară.

4. Tăiați blatul în fâșii egale, folosind un cuțit pentru pizza. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și transferați fâșiile obținute una câte una în ea și tăiați-le în formă de pătrățele.

5. Periați inciziile dintre pătrățele cu ulei vegetal și dați tava la cuptor. Coaceți pâinea timp de 20 de minute la temperatura de 180°C.

6. Între timp, pregătiți sosul: turnați 1/3 din cantitatea laptelui într-o cratiță. Puneți-o pe foc. Adăugați zahărul tos și cel vanilat și amestecați. Iar în laptele rămas, încorporați budinca cu ajutorul unui tel. După aceasta, turnați-o în laptele fierbinte și amestecați încontinuu, până când veți obține o compoziție omogenă și ușor cremoasă, gătind-o încă vreo 1-2 minute la foc mediu. Textura acesteia trebuie sa fie ca cea a laptelui condensat.

7. Scoateți pâinea din cuptor. Turnați câte 2 polonice de sos în farfurii și adăugați câteva bucățele de pâine. Serviți acest deliciu apetisant cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New