Pregătiți un fertilizant eficient pentru orhidee dintr-un ingredient pe care toată lumea îl are în casă!

Pregătirea unui fertilizant eficient pentru orhidee, care să stimuleze creșterea rădăcinilor și a noilor tije florale, este mult mai ușoară decât pare. Acest îngrășământ conține toate substanțele de care are nevoie orhideea și este obținut dintr-un singur ingredient. În acest articol, vă vom oferi două rețete cum îl puteți folosi.

Veți avea nevoie de:

– 1 pahar de orez alb;

– apă.

Mod de preparare:

1. Veți avea nevoie de 1 pahar de orez alb obișnuit. Puteți lua cu bobul rotund sau lung – nu contează prea mult. Un pahar de orez vă va ajunge pentru câteva luni ca să hrăniți până la șase orhidee. Dacă aveți nevoie de mai puțin, luați o jumătate de pahar sau chiar 1/3. Uscați orezul într-o tigaie timp de 3 minute și stingeți focul – nu e nevoie să îl prăjiți foarte tare!

2. După aceasta, tot ce trebuie să faceți este să îl măcinați într-o râșniță de cafea sau într-un blender și fertilizatorul pentru orhidee foarte util și eficient este aproape gata.

3. Luați 1 linguriță de făină de orez, turnați peste ea un pahar de apă clocotită. Amestecați și așteptați până când soluția se va răci complet.

4. Pentru cea de-a doua rețetă, turnați o lingură de făină de orez în apă rece, amestecați și lăsați-o timp de 30 de minute. Ambele metode funcționează.

5. Udați fiecare orhidee pe solul umed cu 5-8 lingurițe de apă de orez. Făina se va lăsa la bază, cedând apei toate proprietățile sale benefice.

6. Fertilizarea orhideelor în acest mod, se recomandă de făcut cel mai bine o dată pe lună, deoarece orhideea trebuie să fie udată și cu apă plată. Acest fertilizant va stimula creșterea noilor rădăcini sănătoase și dezvoltarea tijelor florale!

Spor la grădinărit!

New