Prelungiți singuri durata de viață a perechii dvs. preferate de pantofi cu talpa crăpată, fără a fi nevoie să mergeți la un cizmar!

Talpa crăpată la un pantof este o problemă pentru care trebuie să mergeți adesea la un atelier de reparare a încălțămintei. Dar costul reparației poate fi uneori egal cu costul perechii de pantofi în sine, mai ales dacă sunt vechi. Din fericire, este destul de ușor să rezolvați problema dată și să prelungiți singuri durata de viață a perechii preferate de pantofi – în condiții casnice, fără echipamente și unelte speciale.

Veți avea nevoie de:

– degresant;

– bețișoare de bumbac;

– lipici pentru talpă.

Mod de lucru:

1. Înainte de a proceda la repararea pantofului, va trebui mai întâi să îl spălați și uscați. După aceasta, tratați crăpătura cu degresant, folosind un bețișor de bumbac. Lăsați pantofii să se usuce timp de 15-20 de minute pe calorifer sau timp de câteva ore în cameră.

2. Aplicați primul strat de lipici și lăsați-l să se usuce puțin. Apoi aplicați al doilea strat de lipici și încălziți-l cu un uscător de păr: lipiciul trebuie să strălucească.

Sfat: Pentru a repara talpa, este recomandabil să folosiți un lipici conceput special în acest scop.

3. După încălzire, strângeți bine zona afectată și țineți-o timp de 15-20 de secunde. Încălțămintea trebuie apoi lăsată timp de 24 de ore să se usuce.

4. După 24 de ore, pantofii pot fi utilizați în scopul pentru care au fost concepuți. Lipiciul s-a descurcat foarte bine!

Spor la treabă!