Prepararea mierii de păpădie (Sirop de păpădie) în condiții casnice!

CULEGEREA ȘI PREGĂTIREA FLORILOR DE PĂPĂDIE

Caracteristicile simple ale culegerii florilor pentru viitorul deliciu și pregătirea lor pentru gătirea mierii vă vor ajuta să o preparați deosebit de bine.

1.Păpădiile trebuie adunate în perioada lor de înflorire maximă. Cel mai bine ar fi să faceți acest lucru la prânz, când florile sunt mai deschise. În acest timp florile conțin cea mai mare cantitate de nectar.

2.Evident, cel mai bine ar fi să nu culegeți florile, care cresc pe marginea autostrăzilor și în alte locuri murdare, ci pe cele de pe imașurile situate la distanță de drumuri, de pe malurile iazurilor și râurilor.

3.Se recomandă să culegeți florile, dacă nu a plouat de minim 24 ore. În acest caz pe flori se va aduna mai mult nectar.

4.Trebuie să rupeți sau, cel mai bine, să tăiați doar păpădiile înflorite complet.

5.Se utilizează doar florile, iar toate sepalele se îndepărtează.

6.După ce le-ați adunat, trebuie să spălați foarte bine păpădiile sub jetul de apă. Unele gospodine nu recomandă spălarea minuțioasă a florilor, ca să se evite pierderea unei părți de nectar. Într-un fel, ele au dreptate. Însă, în asemenea caz, trebuie să fiți siguri de puritatea lor, de absența insectelor mici și a impurităților ecologice.

REȚETELE MIERII DE PĂPĂDIE

Prepararea mierii de păpădie este simplă. Rețetele se deosebesc prin timpul de preparare, adăugarea lămâii și alte aspecte.

1.Cea mai simplă rețetă este următoarea:

-turnați 400-500 ml de apă

-peste aproximativ 400 flori de păpădie.

Aduceți amestecul până la punctul de fierbere și continuați să-l fierbeți pe parcursul a 2 ore. Apoi transferați florile într-o strecurătoare tapetată cu un strat de tifon și stoarceți-le bine. Adăugați 1 kg de zahăr în lichidul obținut, puneți-l pe foc și fierbeți-l timp de 7-10 minute. Zahărul se va dizolva în totalitate și compoziția va începe să se îngroașe.

Mierea este gata! Transferați-o în borcane sterilizate, închizându-le ermetic.

2.A doua rețetă, pe care vă o propunem, necesită un timp mai lung de preparare: aproximativ 48 ore.

-Înmuiați florile de păpădie în apă rece pentru 24 ore.

-Apoi stoarceți-le foarte bine și acoperiți-le cu apă rece, respectând proporția indicată la rețeta precedentă.

-Fierbeți-le pe foc moderat, timp de aproximativ 25 minute. Cu 3-5 minute înainte de terminarea procesului de fierbere,

-adăugați 1-2 lămâi, pe care le-ați mărunțit în prealabil cu tot cu coajă.

Luați decoctul de pe foc și lăsați-l să se odihnească pe parcursul a 24 ore. Strecurați-l și adăugați 1.5 kg de zahăr în lichidul obținut. Continuați să fierbeți compoziția, aducându-o până la clocotire de 2-3 ori (astfel se obține vâscozitatea și consistența necesară a mierii).

După aceasta transferați mierea în borcane sterilizate, închizându-le ermetic.

În ciuda faptului că mierea de păpădie este artificială, ea poate să concureze din plin cu dulcețurile populare și diversele tipuri de miere naturală de albine.

Prepararea mierii de păpădie este foarte simplă. Iar beneficiile oferite de acest deliciu, disponibilitatea tuturor ingredientelor, gustul neobișnuit și plăcut nu vor lăsa pe nimeni indiferent.

Poftă bună!