Priviți ce lucrare minunată croșetată! Atât de simplu și atât de rapid – cadou perfect pentru mame, bunici, surori și prietene!

Um cadou perfect realizat pentru cei dragi!

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

-fire de tricotat de diferite culori;

-croșetă;

-mergelușe / flori decorative;

-umplutură de orice fel.

PAȘII DE URMAT:

Pentru blat (coșuleț) faceți un inel magic și lucrați 3 ochiuri de lanț. Apoi croșetați 14 piciorușe duble. Trageți firul și uniți cu picioruș alunecat în al 3-lea ochi de lanț.

Rând 1 – lucrați 3 ochiuri de lanț și în aceeași buclă 1 picioruș dublu (veți avea 2 piciorușe duble lucrate într-o buclă). Apoi în fiecare buclă lucrați câte 2 piciorușe duble. Veți obține 30 piciorușe duble. Uniți cu picioruș alunecat în al 3-lea ochi de lanț.

Rând 2 – introduceți croșeta sub cele 3 ochiuri de lanț, lucrați un picioruș simplu luat din spate în al 3-lea ochi de lanț, apoi 1 ochi de lanț. Apoi în fiecare buclă a rândului precedent lucrați câte un picioruș dublu luat din spate. Lucrați în acest mod până la capăt. Uniți cu picioruș alunecat în ochiul de lanț de la începutul rândului.

Rând 3 – introduceți croșeta sub ochiul de lanț, lucrați un picioruș simplu lucrat din față, 1 lanț de ochi. Apoi în fiecare buclă a rândului precedent lucrați câte un picioruș dublu luat din față. Lucrați în acest mod până la capăt. Uniți cu picioruș alunecat în ochiul de lanț de la începutul rândului. În acelați mod lucrați încă 2 rânduri pentru a forma o bordură mai stabilă și mai înaltă.

Rând 4 – ultimul rând îl lucrați cu piciorușe alunecate. Tăiați firul și cu ajutorul croșetei ascundeți firul printre bucle.

Partea de sus o lucrați cu altă culoare. Faceți un inel magic. Lucrați o buclă simplă și apoi 6 piciorușe simple. Trageți firul și lucrați în formă de spirală fără ochiuri de lanț și fără piciorușe alunecate. În vârful primului ochi plasați un marcator și lucrați-l cu 2 piciorușe simple în aceeași buclă. Lucrați câte 2 piciorușe simple în fiecare buclă până veți ajunge la marcator.

Rând 2 – lucrați 1 picioruș simplu, 2 piciorușe simple, 1 picioruș simplu, 2 piciorușe simple. Repetați raportul până ajungeți la marcator.

Notă: plasați marcatorul la începutul fiecărui rând.

Rând 3 – lucrați 1 picioruș simplu, 1 picioruș simplu, 2 piciorușe simple, 1 picioruș simplu, 1 picioruș simplu, 2 piciorușe simple. Repetați raportul până ajungeți la marcator.

Rând 4 – lucrați 1 picioruș simplu, 1 picioruș simplu, 1 picioruș simplu, 2 piciorușe simple, 1 picioruș simplu, 1 picioruș simplu, 1 picioruș simplu, 2 piciorușe simple. Repetați raportul până ajungeți la marcator.

Rând 5 – lucrați câte 1 picioruș simplu în ficecare buclă. Lucrați în același mod încă 3 rânduri, având 30 de ochiuri.

Pentru o margine fină și delicată lucrați primul ochi alunecat prin bucla din față, 2 ochiuri de lanț, 1 picioruș alunecat prin bucla din față în următoul ochi. Repetați raportul până la capătul rândului. Tăiați firul, lăsând capătul mai lung.

La dorință puteți să coaseți o mărgea, floricele sau alte elemente decorative.

Introduceți umplutura în partea de blat (coș) și asamblați cele 2 detalii, lucrându-le prin buclele de margine.

Iată ce lucrare minunată am realizat. Brioșă croșetată pentru acele de cusut! Ușor și simplu de croșetat, veți reuși neapărat!

Mult spor!

New