Probabil că acesta este unul dintre cele mai ușoare moduri de a înmulți un anthurium!

Anthurium-ul este o floare ornamentală frumoasă pe care mulți amatori de flori o aleg pentru locuințele lor. Anthurium este deosebit de atractiv în timpul perioadei de înflorire, când generează flori de o formă neobișnuită. De asemenea, perioada de înflorire este un moment excelent pentru a înmulți această plantă: prin luarea câtorva flori, puteți obține cu ușurință mai multe astfel de plante minunate!

Pregătirea materialului de înmulțire:

1. Pentru a înmulți un anthurium, veți avea nevoie de un știulete de floare, care trebuie să fie separat cu grijă de așa-numitul înveliș. În acest scop, folosiți un instrument ascuțit și steril.

2. Solzii de pe știuletele florii trebuie îndepărtați în mai multe locuri.

Pregătirea pentru înmulțirea anthurium-ului:

3. Pentru a da știuletelui de floare toate substanțele nutritive necesare pentru înrădăcinare veți avea nevoie de o frunză de aloe vera. Tăiați-o în felii subțiri și turnați 0,5 l de apă deasupra.

Notă: Aloe vera conține aproximativ 75 de substanțe nutritive, precum și 200 de compuși activi.

4. Puneți știuleții în apa cu aloe și lăsați-i timp de 45 minute.

Plantarea știuleților de flori:

5. Pentru a îmbunătăți procesul de înrădăcinare a unui anthurium, va fi de ajutor și coaja de banană, care va acționa ca un îngrășământ natural. Tot ce trebuie să faceți este să înfășurați știuletele de inflorescență în coajă și să îl plantați în pământ.

6. Folosiți apă de aloe vera pentru prima udare a plantelor.

7. Umeziți regulat știuleții, astfel încât după 40 de zile să obțineți rezultatul dorit: materialul săditor va fi bine înrădăcinat și va începe să crească masa verde.

8. Planta tânără și puternică poate fi transplantată într-un ghiveci permanent, unde va continua să crească viguros.

Spor la grădinărit!