Prunele confiate. Rețeta detaliată (modul de preparare, sfaturi utile)!

Ați mâncat vreodată prune confiate? Da, există și asemenea deliciu, care poate fi preparat în orice bucătărie, de orice gospodină. Vă recomandăm să încercați să le pregătiți! În continuare veți găsi rețeta detaliată.

INGREDIENTE:

-1 kg de prune (fără sâmburi);

-400 g de zahăr;

-100-250 ml de apă;

-1/3 linguriță de sare de lămâie.

Noi am pregătit 4 kg de prune confiate.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați prunele și curățați-le de sâmburi, fără să le secționați complet. Apoi cântăriți-le.

2.Puneți zahărul și apa într-o cratiță încăpătoare, largă. Amestecând periodic, fierbeți-le până se vor transforma într-un sirop clocotind.

3.Adăugați prunele în siropul obținut. Încălziți-le pe foc mic, amestecând frecvent. Ele își vor elibera treptat sucul și cantitatea de sirop va crește. Fierbeți prunele în sirop timp de 3-4 minute din momentul clocotirii (dacă ele nu sunt coapte complet, sunt mai dure, puteți să le fierbeți 5 minute). 

4.Luați-le de pe foc și acoperiți-le cu o farfurie răsturnată. Apoi așezați o greutate peste ele (noi am folosit o cratiță cu apă). Puneți-le deoparte pentru câteva ore, până când siropul se va răci complet. Acest lucru este necesar pentru stimularea eliminării sucului din prune.

5.Luați greutatea și farfuria de pe prune. Transferați-le într-o strecurătoare, folosind o paletă cu găuri. 

6.Aduceți siropul până la punctul de fierbere și clocotiți-l timp de 10 minute. 

7.Transferați prunele în siropul fierbinte și fierbeți-le timp de 3-4 minute din momentul clocotirii. Apoi acoperiți-le cu farfuria răsturnată și o greutate mai mică (rolul acesteia este să le mențină scufundate în sirop). Lăsați-le să se răcească până la temperatura camerei.

8.Transferați prunele într-o altă cratiță, folosind paleta cu găuri.

9.Adăugați sarea de lămâie în sirop și fierbeți-l până când va căpăta consistența siropului din dulceață (pe foc mic). Turnați-l peste prune. Fierbeți-le timp de 3-4 minute din momentul clocotirii, pe foc mic.

10.Luați-le de pe foc și acoperiți-le cu farfuria răsturnată. Lăsați-le să se răcească complet.

11.Transferați cu grijă prunele (câte una) într-o strecurătoare.

12.După ce se va scurge siropul de pe ele, întindeți-le pe o tavă și lăsați-le să se usuce pe parcursul câtorva zile, întorcându-le periodic.

13.Păstrați prunele confiate în recipiente închise. Dacă nu le-ați uscat complet, ca să le serviți mai moi, păstrați-le la congelator.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New