Pui în suc propriu cu legume – o conservă delicioasă, care poate fi păstrată intact timp de 12 luni!

O rețetă deosebită de conservare a puiului. Acesta trebuie tăiat doar în jumătate. Conserva iese foarte gustoasă datorită legumelor și a condimentelor adăugate și poate fi deschisă și mâncată așa sau adăugată în diferite feluri de mâncare. Încercați și dvs. rețeta, nu veți regreta!

INGREDIENTE:

– 4 pui;

– 5 ardei grași (noi am folosit de trei culori);

– 2 ardei iuți;

– 1 căpățână de usturoi;

– 2 linguri de sare;

– piper negru măcinat (după gust);

– boia de ardei dulce (după gust);

– 1 lingură de cimbru uscat;

– oțet (4%) – câte 1 lingură pentru fiecare borcan.

*Volumul borcanelor noastre este de 1000 ml.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine puii și uscați-i cu ajutorul prosoapelor de hârtie. După aceasta, tăiați-i în jumătate, orientându-vă după linia pieptului.

2. Puneți carnea într-un vas încăpător și adăugați sarea, piperul negru măcinat, boiaua de ardei dulce și cimbrul peste ea. Frecați carnea cu aceste condimente foarte bine, încât fiecare bucățică să fie acoperită.

3. Curățați ardeii grași și tăiați-i în bucăți mășcate. De asemenea, tăiați și ardeii iuți în jumătate, iar cățeii de usturoi – în formă de rondele.

4. Luați câte un borcan curat și uscat și adăugați la baza acestuia câteva rondele de usturoi, bucăți de ardei dulce și o bucată de ardei iute. Apoi luați câte două jumătăți de pui și introduceți-le înăuntru. Mai adăugați legume prin părți, cât încape. În final, adăugați câte 1 lingură de oțet la fiecare borcan.

5. Acoperiți borcanele cu capace și închideți-le etanș. Apoi tapetați baza unei cratițe încăpătoare cu un prosop de bucătărie și puneți-le în ea. Turnați apă rece în cratiță, astfel încât borcanele să fie acoperite în totalitate.

6. Acoperiți cratița cu capac, puneți-o pe foc și aduceți apa în punctul de fierbere. Din moment ce va da în clocot să mai gătiți conservele timp de 5 ore la foc mic. Să mai adăugați apă fierbinte, pe măsură ce va scădea.

7. Când vor fi gata, să lăsați borcanele să se răcească în cratiță. Apoi să le scoateți și să le depozitați în cămară.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New