Pui preparat în stil franțuzesc cu cartofi și roșii!

Astăzi vă propunem rețeta unui fel de mâncare, care niciodată nu devine plictisitor și întotdeauna vă va scoate din încurcătură, când veți dori să pregătiți ceva deosebit. Carnea de pui preparată astfel este delicioasă, suculentă și, cel mai important, se gătește ușor, rapid, cu ingrediente disponibile. Nouă ne place această rețetă și datorită faptului că permite experimentarea nelimitată cu diverse ingrediente și condimente, rezultând de fiecare dată un gust nou și interesant. Haideți să începem!

INGREDIENTE:

-7 pulpe superioare de pui (dezosate și fără piele);

-7 cartofi mici;

-3 cepe mici;

-15-20 roșii cherry sau 2-3 roșii mici;

-2 linguri de smântână fermentată;

-2 linguri de maioneză;

-120 g de cașcaval ras;

-o linguriță de boia de ardei dulce;

-o linguriță de usturoi granulat;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-2 linguri de ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați ceapa în semiluni subțiri, iar cartofii — în rondele subțiri (dacă sunt mari, tăiați-i în jumătăți de rondea).

2.Tăiați roșiile cherry în jumătăți (dacă folosiți roșii mai mari, tăiați-le în cerculețe).

3.Tăiați fiecare pulpă (fără os și piele) în 4 părți. Dacă doriți, puteți să înlocuiți pulpele superioare cu piept de pui, dar noi considerăm că anume pulpele sunt cele mai suculente și cele mai potrivite pentru această rețetă.

4.Puneți bucățile de carne într-un bol adânc. Adăugați sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați.

5.Adăugați ceapa tăiată, maioneza, smântâna fermentată, boia de ardei dulce și usturoiul granulat (puteți să îl înlocuiți cu usturoi proaspăt) în bolul cu carnea pregătită. Amestecați foarte bine.

6.Ungeți tava cu ulei (noi am preparat mâncărica într-o tigaie de fontă). Aranjați rondelele de cartofi pe fundul ei, așezându-le în cercuri concentrice și suprapunându-le puțin.

7.Răspândiți uniform compoziția de carne pe suprafața stratului de cartofi.

8.Dacă v-au mai rămas rondele de cartofi, puteți să le răspândiți pe toată suprafața stratului de carne sau să le puneți pe marginea tăvii, suprapunându-le puțin. Dacă doriți, presărați-le cu sare și piper negru măcinat după gust.

9.Dacă ați aranjat cartofii doar pe marginea tăvii, așezați jumătățile de roșii cherry în mijlocul ei, acoperind stratul de carne. Dacă folosiți roșii mai mari, tăiate în cerculețe, așezați-le uniform pe toată suprafața mâncării.

Noi nu am sărat stratul de roșii, deoarece am vrut ca ele să-și mențină suculența (după sărare roșiile își eliberează sucul, ajungând în celelalte straturi ale mâncării).

10.Presărați mâncărica cu cașcavalul ras.

11.Apoi coaceți-o timp de 40 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C. După aceasta acoperiți-o cu folie de aluminiu și coaceți-o pe parcursul a încă 20 minute.

12.Dacă doriți, înainte de servire puteți să o presărați cu verdeață mărunțită. Este gustoasă și aromată!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!