Pulpă de miel la cuptor! Carnea iese gustoasă și suculentă!

O rețetă de pulpă de miel la cuptor, care poate fi pregătită fără multe bătăi de cap, dar iese absolut gustoasă, suculentă și aromată. Încercați-o și dvs. Nu veți regreta!

INGREDIENTE:

– pulpă sau costițe de miel;

Pentru marinadă:

– 150 ml de sos de soia;

– 3 linguri de ulei de măsline;

– 5 căței de usturoi;

– sucul de la o jumătate de lămâie;

– amestec de piper măcinat (după gust);

– condimente pentru carne (după gust);

– chimion (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați pulpa de miel, spălați-o, apoi uscați-o foarte bine. Realizați în aceasta niște incizii mici cu ajutorul unui cuțit (pe ambele părți).

2. Masați carnea cu sare. După aceasta, pregătiți o marinadă din sos de soia, suc de lămâie, ulei de măsline, usturoi pisat, condimente pentru carne, piper măcinat și chimion. Masați-o bine cu ea.

3. În final, înveți-o cu tot cu farfuria în care se află într-o bucată de folie alimentară și lăsați pulpa de miel să se marineze timp de 12 ore (peste noapte) în frigider.

4. Scoateți carnea din frigider și transferați-o într-o pungă de copt. Legați-i bine capetele cu ață și dați-o la cuptor. Coaceți-o la temperatura de 150°C, timp de 2 ore.

5. Scoateți pulpa din cuptor și rupeți punga de pe ea. Puneți-o pe un platou, pe care îl puteți decora cu legume proaspete. Savurați mâncarea aromată și foarte gustoasă cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New