Pulpe de pui în crustă de aluat – o servire de efect, care transformă cina obișnuită în una festivă!

Este uimitor cât de interesant poate fi modul de servire al unui fel de mâncare, care constă din ingrediente accesibile. Doar priviți aceste pulpe de pui în crustă de aluat. Pentru acest preparat se va găsi un loc atât pe masa de zi cu zi, cât și pe masa festivă. Un alt avantaj este că acest fel de mâncare se pregătește porționat.

INGREDIENTE (PENTRU 6 PORȚII):

-500 gr de aluat foietaj (cu sau fără drojdie);

-6 pulpe de pui;

-300 gr de ciuperci;

-700 gr de cartofi;

-1-2 cepe;

-50 ml de lapte;

-30 gr de unt;

-ulei – pentru prăjit;

-sare și piper – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Fierbeți cartofii în apă cu sare, apoi adăugați lapte și unt și pasați cartofii, cât să obțineți un piure.

2.Tăiați ceapa și ciupercile cuburi. Prăjiți mai întâi ceapa pe tigaia cu ulei, apoi adăugați ciupercile și continuați să gătiți legumele până se va evapora lichidul, timp de aproximativ 12-15 minute.

3.Amestecați piureul de cartofi cu ciupercile prăjite.

4.Prăjiți pulpele pe tigaie timp de 25-30 de minute. Le condimentați cu sare și piper, apoi le lăsați să se răcească complet.

5.Întindeți aluatul într-o foaie cu grosimea de 3 mm și o tăiați pătrate. Resturile de aluat le tăiați în 6 părți, faceți “turte”mici și le așezați în mijlocul pătratelor, acest lucru se face ca să nu se rupă partea de jos.

6.În mijloc puneți 2-3 linguri de umplutură de cartofi cu ciuperci și așezați pulpa deasupra.

7.Strângeți marginile aluatului, opțional le lipiți ușor și legați, nu strâns, cu o ață sau cu fâșii de manșon. Pentru ca oasele să nu se ardă, înfășurați-le cu staniol.

8.Așezați pulpele în aluat în tava de copt unsă cu ulei și le dați la cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru 15-20 de minute, până se rumenesc și devin aurii.

Serviți preparatul imediat, dar nu uitați să înlăturați ațele. Umplutura și aluatul le puteți pregăti din timp.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!