Pur și simplu dați crenvurștii prin răzătoare și pregătiți această mâncare! O să fie pe placul tuturor!

Vă prezentăm o rețetă foarte delicioasă de pateuri cu umplutură de crenvurști rași și cașcaval. Acestea ies puhave, aromate și deosebit de gustoase. Vi le recomandăm cu drag!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 200 ml de chefir (sau iaurt natural);

– 1 ou;

– 3 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 2 pahare de făină;

– 1 linguriță de sare;

– 1 lingură de zahăr;

– jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu;

Pentru umplutură:

– 4 crenvurști;

– 100 g de cașcaval.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: spargeți oul într-un bol adânc. Adăugați sarea și zahărul și amestecați. După aceasta, încorporați și chefirul.

2. Cerneți făina direct în bol. Adăugați bicarbonatul de sodiu și frământați un aluat moale și nelipicios de mâini. Pe parcursul încorporării făinii, adăugați și uleiul vegetal.

3. De asemenea, puteți să adăugați un pic de ulei și la final. Acoperiți aluatul cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-l să se odihnească timp de 10 minute.

4. Pregătiți umplutura: dați crenvurștii și cașcavalul prin răzătoarea cu găuri mici. Puneți ingredientele într-o farfurie și amestecați-le între ele.

5. Transferați aluatul pe suprafața de lucru și întindeți-l cu sucitorul într-un blat cu grosimea de aproximativ 1 cm. Decupați cercuri din el, folosind o formă de patiserie. Adunați aluatul rămas într-o bilă și procedați și cu el la fel.

6. Luați câte un cerc de aluat și aplatizați-l puțin cu degetele. Puneți o biluță de umplutură în centrul lui, aduceți și lipiți marginile deasupra, formând din nou o bilă rotundă, apoi aplatizați-o puțin și pe ea.

7. Modelați astfel toate pateurile și prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până când se vor rumeni pe ambele părți.

8. Savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New