Pur și simplu pun aluatul în apă clocotită – puțini cunosc această rețetă de pateuri!

Coc aceste pateuri de fiecare dată când mii poftă de croasanți. Aluatul este potrivit pentru asta și îl combin cu orice fel de umplutură dulce vreau (gem, lapte condensat). Uneori le pregătesc special de cu seară, ca să le putem savura la micul dejun. Sunt foarte puhave și apetisante! Vi le recomand!

INGREDIENTE:

– 200 ml de lapte cald;

– 1 linguriță de zahăr;

– 1 lingură de drojdie uscată;

– 300 g de făină;

– 1/3 dintr-o lingură de sare;

– 40 g de unt;

– 2 l de apă;

– 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu;

Pentru umplutură:

– alegeți după gust (noi avem lapte condensat fiert).

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați laptele cald într-un bol adânc. Adăugați zahărul și drojdia uscată. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel.

2. După aceasta, adăugați sarea, untul moale și cerneți făina direct în bol. Inițial, amestecați cu o spatulă, apoi frământați aluatul final cu mâinile. Textura lui trebuie să fie moale și nelipicioasă. Acoperiți bolul cu un capac și lăsați aluatul să dospească timp de 30 de minute la cald.

3. Peste jumătate de oră, lucrând pe suprafața de lucru curată și uscată, împărțiți aluatul în 12 bucăți egale, modelându-le pe toate în formă de biluțe.

4. Luați câte o bilă de aluat și aplatizați-o cu degetele în formă de turtiță. Adăugați o lingură de umplutură peste ea și modelați pateul. Noi avem lapte condensat fiert.

5. Modelați astfel toate pateurile și puneți-le pe un tocător sau platou. Acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le să se „odihnească” timp de 20 de minute.

6. Puneți o cratiță cu apă la fiert. Când a dat în clocot, adăugați și bicarbonatul de sodiu.

7. Luați câteva pateuri și puneți-le în apa clocotită. Opăriți-le în ea timp de 30 de secunde și scoateți-le.

8. Așezați pateurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Realizați pe suprafața fiecăruia câte 3 incizii cu lama unui cuțit ascuțit.

9. Coaceți pateurile în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 20 de minute.

10. Scoateți-le din cuptor, ungeți-le cu unt topit și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New