Pur și simplu pun aluatul în apă clocotită – nu le mai cumpăr din comerț!

Vă prezint o rețetă foarte reușită de chifle. Metoda acestora de pregătire este una deosebită, însă oferă un rezultat pe măsură. După ce am descoperit rețeta, nu mai cumpăr chifle din comerț. Folosesc aceste mini franzele atât pentru prepararea hamburgerilor, cât și pentru a le consuma alături de un pahar cu lapte. Sunt bune în ambele forme!

INGREDIENTE:

– 250 ml de lapte;

– 250 ml de apă;

– 1 lingură de zahăr;

– 1 lingură de sare;

– 10 g de drojdie uscată;

– 50 g de unt;

– 700 g de făină;

– semințe de susan;

– 1 lingură de bicarbonat de sodiu.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați lapte și apa într-un bol adânc. Ingredientele trebuie să fie calde. Apoi adăugați sarea, zahărul și drojdia uscată și amestecați totul cu un tel.

2. După aceasta, adăugați făina cernută din timp și untul moale. Inițial, amestecați totul cu o spatulă, apoi treceți la frământatul aluatului cu mâna. El trebuie sa fie moale, omogen și nelipicios.

Sfat: Pentru comoditate, la sfârșit, îl puteți frământa pe masă.

3. Puneți aluatul înapoi în bol, acoperiți-l cu o folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de 30 de minute.

4. Transferați aluatul pe masă și împărțiți-l în 8 bucăți egale, modelându-le în formă de bile. Puneți-le pe un tocător și acoperiți-le cu o folie. Lăsați aluatul să se „odihnească” timp de 10 minute.

5. Umpleți o tigaie adâncă cu apă fierbinte. Aduceți-o în punctul de fierbere și adăugați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Amestecați foarte bine.

6. După aceasta, adăugați bilele de aluat în ea și fierbeți-le timp de 30 de secunde pe fiecare parte.

7. Scoateți-le și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Realizați câte 2 incizii pe suprafața fiecăruia, cu muchia unui cuțit ascuțit, apoi presărați-le cu semințe de susan.

8. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit până la 190ºC, timp de 20 de minute.

9. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Acestea au ieșit foarte pufoase, aromate și delicioase! Iar semințele de susan le îmbunătățește gustul și mai mult! Vă recomand rețeta și dvs.!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New