Rareori cineva gătește peștele în acest fel, deși ar trebui! Un adevărat deliciu, care poate fi servit ca atare sau cu garnitură!

Peștele în omletă. Probabil mulți dintre noi au gustat acest fel de mâncare, deoarece el făcea parte din meniul grădinițelor, dar acasă puțini îl pregătim, deși este simplu, rapid, folositor, suculent și gustos. Puteți să-l serviți cu orice garnitură la prânz sau ca pe o budincă la cină. Ingredientele necesare sunt simple și disponibile. Haideți să începem!

INGREDIENTE:

-500 g de fileuri de pește (cod, merluciu etc.);

-50 ml de apă;

-3 ouă;

-80 ml de lapte;

-20 g de făină (o lingură);

-½ linguriță de sare;

-20 g de unt.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați fileurile de pește în cubulețe.

2.Turnați apa într-o tigaie pusă pe foc. Când va începe să clocotească, adăugați bucățelele de pește și fierbeți-le pe parcursul a 5 minute, sărându-le puțin. Luați-le de pe foc.

3.Spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați laptele și puțină sare. Bateți totul până la omogenizare, folosind telul.

4.Adăugați făina. Amestecați până la omogenizare.

5.Ungeți fundul și pereții unei tăvi adânci cu unt moale, lăsând câteva bucățele pe alocuri.

6.Răspândiți peștele fiert în tava pregătită. Turnați compoziția de ouă și lapte peste el, răspândindu-o cât mai uniform.

7.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 200°C și coaceți mâncărica pe parcursul a 20-30 minute, până va fi gata. Orientați-vă după cuptorul dumneavoastră.

8.Tăiați mâncărica în bucățele. Serviți-o cât este fierbinte! Dacă o pregătiți pentru prânz, savurați-o alături de o garnitură de cartofi sau orez. Dacă planificați să o mâncați la cină, completați-o cu o salată de legume proaspete.

Dacă doriți, puteți să pregătiți acest fel de mâncare din pești întregi. După ce îi veți curăța de măruntaie, cap, coadă și aripioare, puneți-i într-o cratiță cu apă și fierbeți-i timp de 5 minute din momentul clocotirii. Apoi scoateți-i din apă și separați carnea de oase. Următorii pași ai preparării sunt identici cu cei prezentați mai sus!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!