Răspândiți câte două linguri de amidon sub fiecare tufă de coacăze primăvara! Mărimea și dulceața fructelor vă vor surprinde!

Probabil fiecare grădinar a auzit de fertilizarea tufelor de coacăze și agrișe cu coji de cartofi. Dar puțini știu că și amidonul de cartofi reprezintă un îngrășământ excelent pentru tufele fructifere. 

Amidonul de cartofi este foarte bogat în potasiu, care este necesar pentru dezvoltarea normală a tufelor respective. La începutul primăverii el stimulează creșterea masei vegetative, iar apoi contribuie la dezvoltarea și coacerea fructelor, mărește dulceața fructelor și previne uscarea și căderea prematură a fructelor.

Dacă veți răspândi câte 2 linguri de amidon de cartofi sub fiecare tufă în luna aprilie, atunci solul se va îmbogăți cu nutrienți și recolta bogată nu se va lăsa mult așteptată.

Dacă doriți, puteți să pregătiți un îngrășământ lichid din amidon. Dizolvați 2 linguri de amidon în 3 litri de apă, după care udați tufa de coacăze sau alte fructe cu soluția obținută.

Spor la grădinărit!

New