Reguli de separare a unei orhidee mari în două părți în vederea evitării deteriorării plantei!

Orhideele sunt flori incredibil de frumoase, care necesită o îngrijire specială. Dacă orhideea a crescut prea mult în ghiveci, este absolut necesar să o întineriți, dar este la fel de important să faceți acest lucru corect, astfel încât să nu afectați planta.

Atunci când curățați orhideea, regula cea mai importantă este de a păstra toate părțile verzi și de a elimina o parte din butucul uscat. Rădăcinile care au crescut în ghiveci trebuie tăiate până la nivelul solului.

După ce separați partea superioară a orhideei, este imperativ să tratați toate zonele tăiate cu peroxid de hidrogen.

De asemenea, trebuie să îndepărtați toate rădăcinile tăiate, lăsând doar rădăcinile aeriene întregi. Înainte de a planta orhideea în pământ, toate rădăcinile aeriene trebuie să fie puse timp de 30-40 de minute în apă de o temperatură de aproximativ 30°C. Acest lucru trebuie făcut cu atenție, pentru a evita deteriorarea plantei. Dacă rădăcinile au crescut prea tare, folosiți o găleată mare.

Ideea este că rădăcinile uscate și aeriene sunt foarte fragile și se pot rupe cu ușurință atunci când sunt puse în ghiveci, în timp ce rădăcinile înmuiate în apă sunt mai flexibile și vor putea fi puse mult mai ușor în noul ghiveci. Umpleți cu grijă vasul cu argilă expandată. Următoarea udare va trebui făcută doar după ce toate rădăcinile se vor usca bine.

Pentru a vă asigura că butucul care rămâne în ghiveci va produce butași, trebuie să nu-l mai udați și să îl puneți într-un loc luminos și cald, cu o temperatură de 25-30°C.

Dacă veți face totul corect, partea superioară a orhideei transplantate va continua să crească în mod activ, iar butucul rămas în vechiul ghiveci va produce butași.

Spor la grădinărit!