Renumitul Osso Buco italian – pentru prânzul în familie sau masa festivă!

Renumitul preparat italian Osso Buco. Atunci când vin în Italia, turiștii din diferite țări, pe lângă paste și pizza, comandă Osso Buco. Se pregătește din rasol de vită. Un fel de mâncare perfect pentru cina sau prânzul în familie, dar, de asemenea, și pentru masa festivă. 

INGREDIENTE: 

-2 kg de rasol de vită; 

-300 gr de morcov; 

-3 tulpini de țelină; 

-500 ml de roșii tocate; 

-400 gr de ceapă; 

-800 ml de supă de vită; 

-200 ml de vin sec alb; 

-3 linguri de ulei de măsline; 

-30 gr de unt; 

-2 linguri de făină; 

-2 foi de dafin; 

-5 căței de usturoi; 

-2 fire de rozmarin; 

-¼ linguriță de nucșoară; 

-5 boabe de ienibahar; 

-10 boabe de piper negru; 

-1½ linguriță de piper negru măcinat; 

-3 lingurițe de sare. 

MOD DE PREPARARE: 

1. Legați feliile de rasol strâns, de jur împrejur, cu sfoară de bucătărie, apoi le presărați cu sare, piper negru și făină pe ambele părți. 

2. Înfierbântați tigaia cu ulei de măsline, apoi rumeniți pe rând, câte 3 minute pe fiecare parte la foc mare, feliile de osso buco înfăinate, după care, le scoateți deoparte. 

3. În aceeași tigaie, adăugați unt, îl topiți, adăugați ceapa tăiată bucăți mici și o prăjiți timp de 5 minute la foc mediu. 

4. Adăugați usturoi mărunțit, morcov și țelină tăiate cuburi, amestecați și gătiți legumele timp de 3 minute la foc mediu. 

5. Turnați vin, înăbușiți legumele timp de 3 minute la foc mediu, apoi adăugați piureul de roșii, supa de vită, nucșoară, sare, piper negru, foi de dafin, fire de rozmarin, amestecați și aduceți sosul până la punctul de fierbere. 

6. Așezați rasolul într-o cratiță, turnați sosul, adăugați boabe de ienibahar, boabe de piper negru, puneți capacul și gătiți carnea timp de 2 ore la cuptorul preîncălzit până la 180°C. 

O adevărată sărbătoare pentru papilele gustative! Ce gust și ce savoare are rasolul de vită, atunci când este gătit lent, cu legume și vin alb! 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!