Reparație modernă practic gratuită: piatră decorativă handmade!

În prezent, este foarte populară acoperirea pereților cu piatră naturală sau decorativă, atât a spațiilor locuibile, cât și a celor comerciale. Producătorii oferă o gamă largă de astfel de materiale. Singurul, dar foarte semnificativ, dezavantaj este prețul ridicat. Puțini oameni știu că pot realiza singuri piatră decorativă, iar prețul va fi mult mai scăzut.

AVEȚI NEVOIE DE (PENTRU 6-9 CĂRĂMIZI 20*7 CM):

– 500 ml de apă;

– 9 linguri cu vârf de ghips;

– folie groasă de polietilenă;

– vas pentru amestecare;

– spatulă de mărime medie;

– cuțit.

PAȘI DE URMAT:

1. Amestecați foarte bine ghipsul cu apă. Compoziția trebuie să fie omogenă și să aibă consistența unei smântâni lichide. Luați un pix și faceți marcajul viitoarelor cărămizi pe folia de polietilenă. Turnați amestecul de ghips pe o suprafață orizontală perfect plată. Repartizați-o apoi cu spatula pe o suprafață de aproximativ 40-60*21 cm.

2. Lăsați amestecul să se ”prindă” puțin la suprafață, apoi îndreptați marginile, formând granița viitoarelor pietre.

3. Creați textura de ardezie.

4. Orientați-vă după marcaj și împărțiți materialul încă moale în dreptunghiuri. Pentru ca marginile cărămizilor să fie drepte, puteți marca liniile tăieturilor cu rigla metalică.

5. Lăsați ghipsul să se usuce complet. Pentru a separa cărămizile obținute de polietilenă trebuie să introduceți cu grijă spatula sub ele.

6. Dacă vreo cărămidă s-a rupt, nu e cazul să o aruncați – atunci când așezați pietrele pe perete, de regulă, e nevoie de elemente de diferite lungimi, deci veți putea tăia cărămida ruptă după mărimea necesară.

7. Puteți lăsa cărămizile cum sunt sau să le acoperiți adăugător cu vopsea pe bază de apă.

Prima metodă

Luați un vas de mărimea potrivită, turnați apă și dizolvați vopseaua concentrată, cât să obțineți nuanța dorită. Înmuiați pur și simplu cărămizile în amestec, le scoateți și le uscați.

A doua metodă

AVEȚI NEVOIE DE:

– 2 părți de adeziv pentru tapet tip vlies dizolvat conform instrucțiunilor;

– 1 parte de lac acrilic;

– colorant.

Acest amestec este mai bine să-l aplicați pe cărămizi cu ajutorul unui burete.

Realizând această piatră decorativă, veți putea reînnoi și moderniza interiorul camerei preferate, economisind timp și bani!

Mult spor!