Rețeta de cireșe deshidratate fără sâmburi!

Pentru cei care adoră cireșele, rețeta de astăzi este o alternativă la fructele proaspete, de care vă puteți bucura anul întreg.

INGREDIENTE:

-cireșe mai mari (albe, roșii);

-200 ml de apă;

-1 kg de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați bine cireșele și îndepărtați sâmburii. Fără sâmburi, cireșele uscate sunt mult mai cărnoase.

Sfat. Puteți face acest lucru cu ajutorul unei frigărui groase de lemn sau cu un creion.

2.Într-un vas emailat, turnați apa, adăugați zahărul și îl puneți la foc mediu, cât să se topească zahărul.

3.Adăugați cireșele într-un singur strat și le fierbeți la foc mic, până se încrețește coaja, amestecând periodic. Aveți grijă să nu le fierbeți prea mult – cireșele trebuie să rămână întregi și să-și mențină forma.

Sfat. Dacă uscați cireșe de 2 culori, atunci pregătițile mai întâi pe cele deschise la culoarea, apoi pe cele mai întunecate, deoarece siropul își schimbă culoarea.

4.Scoateți cireșele cu ajutorul unei spumiere, ca să se scurgă cât mai bine de sirop, și le așezați pe o tavă într-un singur strat.

5.În siropul rămas din cratiță, adăugați o nouă partidă de cireșe.

Sfat. Zahăr mai adăugați doar dacă uscați cantități mari de fructe. În siorpul obținut dintr-un kilogram de zahăr, puteți fierbe 2 kg de cireșe, apoi adăugați 100 gr de zahăr și mai pregătiți 2 kg de cireșe.

6.Lăsați cireșele pe tava, în care se va acumula sirop, timp de 2 zile la soare. În fiecare dimineață sau seară, întoarceți furctele pe cealaltă parte.

7.Peste 2 zile, transferați cireșele pe o tavă curată și uscată, și continuați să le țineți la soare timp de încă aproximativ 5 zile, la fel întorcându-le zilnic pe cealaltă parte.

Păstrați cireșele deshidratate într-un recipient închis ermetic la congelator.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!