Rețetă de la un bucătar din China – sarmale în stare să cucerească din prima îmbucătură!

Sarmale cu varză, rulate în formă de spirală și coapte la cuptor. Acest fel de mâncare iese foarte delicios, sarmalele pe pat de prăjeală de legume fiind moi și aromate. Pot fi servite atât cu un sos de roșii, cât și cu smântână fermentată.

INGREDIENTE:

– 1 varză;

– 2 linguri de oțet de 9%;

Pentru umplutură:

– 600 g de carne tocată de vită;

– 150 g de orez fiert;

– 250 g de ceapă;

– câteva crenguțe de pătrunjel;

– sare și condimente (după gust);

Pentru prăjeală:

– 50 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 250 g de ceapă;

– 250 g de morcovi;

– 2 ardei dulci;

– 100 ml de apă;

– 2-3 căței de usturoi;

– 2 linguri de pastă de tomate;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

Pentru sosul de roșii:

– 40 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 2 linguri de pastă de tomate;

– 250-300 ml de apă;

– 1,5 linguri de zahăr;

– sare și piper negru măcinat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți umplutura: puneți carnea tocată într-un recipient încăpător. Adăugați orezul fiert, ceapa tăiată în formă de cubulețe, pătrunjelul tocat, sare și condimente după gust peste ea. Amestecați umplutura cu o lingură.

2. Îndepărtați cotorul căpățânii de varză. Puneți-o pe plită, într-o cratiță cu apă și 2 linguri de oțet. Înmuiați-o bine și lăsați-o să fiarbă. Când vedeți că frunzele se desprind și sunt moi, scoateți-le pe o farfurie cu furculița.

3. Luați câte o frunză de varză și tăiați-o în jumătate, îndepărtându-i nervura groasă.

4. Pregătiți prăjeala: încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal. Adăugați ceapa tăiată în formă de cubulețe în ea și prăjiți-o până când va începe să se rumenească. După aceasta, adăugați morcovul dat prin răzătoarea cu găuri mari și amestecați. Mai lăsați legumele să se prăjească timp de câteva minute.

5. Tăiați ardeii dulci în formă de fâșii și încorporați-i cu prăjeala din tigaie. Asezonați-o cu sare și piper negru măcinat (după gust) și amestecați-o. Peste un minut, adăugați apa, pasta de tomate și cățeii de usturoi tăiați mărunt.

6. Transferați prăjeala obținută în forma de copt și răspândiți-o uniform.

7. Luați câte o bucată de frunză de varză, adăugați în ea puțină umplutură, întindeți-o în formă de șnur și modelați sarmalele în formă de rulou, apoi în formă de spirală.

8. Aranjați toate sarmalele într-un strat uniform în forma de copt.

9. Pregătiți sosul de roșii: încingeți o tigaie cu ulei vegetal. Adăugați pasta de tomate în ea. Amestecați puțin apoi adăugați apa și omogenizați sosul. Când va ajunge în punctul de fierbere, adăugați zahărul, sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați.

10. Turnați sosul obținut peste sarmalele din formă.

11. Acoperiți forma cu staniol și dați-o în cuptorul preîncălzit până la 180°C, pentru 25 minute. După aceasta, îndepărtați staniolul și mai dați mâncarea la cuptor pentru 20 de minute.

12. Scoateți sarmalele din cuptor, presărați-le cu verdeață tocată mărunt și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New