Rețetă de lasagna cu vinete, spanac și ricotta – o combinație ingenioasă de ingrediente!

Pregătiți această mâncare delicioasă pentru oaspeții dvs. și fiți siguri că-i veți lăsa fără cuvinte! Aceștia se vor îndrăgosti de gustul lasagnei și vă vor cere rețeta.

INGREDIENTE:

– 4 vinete medii;

– 2 foi de lasagna;

– 120 g de cașcaval;

– 50 g de parmezan;

Pentru umplutură:

– 200 g de spanac;

– 250 g de brânză ricotta;

Pentru sos:

– 200 ml de sos de roșii;

– sare, piper negru măcinat, busuioc uscat, usturoi granulat (după gust);

– ulei de măsline;

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați vinetele în formă de felii cu o grosime de aproximativ 1 cm. Aliniați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, periată cu puțin ulei de măsline. Asezonați vânăta cu sare și busuioc uscat și dați tava în cuptorul preîncălzit până la 200°C. Coaceți feliile timp de 20 de minute.

2. Pregătiți umplutura: Mărunțiți spanacul cu cuțitul și transferați-l într-un bol adânc. Peste acesta, adăugați brânza ricotta, un pic de ulei de măsline, sare și piper negru măcinat (după gust). Amestecați ingredientele cu o lingură.

3. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

4. Pregătiți sosul: Turnați sosul de roșii și un pic de ulei de măsline într-un recipient potrivit. Asezonați ingredientele cu sare, piper negru măcinat, usturoi granulat și oregano după gust. Amestecați.

5. Periați forma de copt cu ulei de măsline. Aranjați feliile de vânătă pe marginile acesteia, astfel încât jumătate de felie să fie lipită de peretele formei, iar altă jumătate să atârne afară (vedeți în imaginea de mai jos). De asemenea, acoperiți și baza formei cu felii de vânătă.

6. După aceasta, luați o foaie de lasagna și amplasați-o peste feliile de vânătă de la baza formei. Acoperiți-o cu jumătate din cantitatea de umplutură de ricotta.

7. Ungeți umplutura cu puțin sos de roșii, apoi presărați-o cu cașcaval și parmezan ras.

8. Adăugați încă un strat de felii de vânătă, apoi stropiți-le cu puțin ulei de măsline.

9. Repetați pașii de stratificare încă o dată: adăugați o foaie de lasagna, acoperiți-o cu restul umpluturii de ricotta, sos de roșii, cașcaval și parmezan ras. Stropiți ultimul strat cu un pic de ulei de măsline.

10. Mai adăugați câteva felii de vânătă deasupra. După aceasta, aduceți jumătățile atârnate de felii de vânătă deasupra, acoperind astfel stratul superior al mâncării.

11. Ungeți stratul final cu sos și mai presărați-l cu puțin cașcaval și parmezan ras. Apoi dați forma în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Coaceți lasagna timp de 30 de minute.

12. Scoateți deliciul obținut din cuptor, porționați-l și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New