Rețeta de pastă de zahăr pentru realizarea adevăratelor capodopere culinare!

Moda ornării torturilor cu pastă de zahăr (mostic) a venit acum câțiva ani din America. În prezent, acest tip de decor devine din ce în ce mai popular! Pasta de zahăr poate transforma chiar și cel mai simplu tort într-o capodoperă de cofetărie, pentru că din ea se pot modela orice ornamente. Torturile decorate cu mastic sunt întotdeauna un succes și trezesc admirația oaspeților.

INGREDIENTE:

-900 gr de zahăr pudră fin;

-15 gr de gelatină;

-45 ml de apă;

-175 gr de sirop invertit;

-1 linguriță de vanilie;

-un praf sare de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți siropul invertit. Turnați 1 pahar de apă (250 ml) peste 500 gr de zahăr și aduceți amestecul până la punctul de fierbere. Adăugați 1 linguriță de sare de lămâie, amestecând constant, și fierbeți siropul timp de 15 mintue. Adăugați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu și îl mai fierbeți încă 5 minute.

2.Înmuiați gelatina în apă rece și lăsați-o să se umfle. O puneți apoi într-un vas cu apă fierbinte, până se dizolvă complet.

3.Adăugați siropul invertit și amestecați.

4.Adăugați vanilia și sarea de lămâie în zahărul pudră, amestecați. Faceți o adâncitură, în care turnați siropul cu gelatină.

5.Frământați aluatul. Opțional, puteți împărți masticul în câteva bucăți, pe care să le vopsiți cu ajutorul coloranților alimentari.

În aluat mai puteți adăuga, dacă doriți, lapte condensat, ciocolată neagră, miere sau marshmallow.

Pasta de zahăr se păstrează la frigider timp de 14 zile, iar la congelator – până la 2 luni.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New