Rețeta de piersici în sirop pentru iarnă (fără conservare)!

Iată cum puteți conserva pentru iarnă jumătăți sau felii de piersici în sirop. O rețetă simplă fără sterilizare pregătită în casă, însă produsul final este la gust la fel ca cel din magazin.

INGREDIENTE:

-piersici (jumătăți sau felii).

Pentru sirop:

-1l de apă;

-400 gr de zahăr;

-1/2 linguriță de acid citric.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați piersicii în jumătate, rotiți jumătățile în direcții opuse și îndepărtați sâmburii. Dacă aceștia se scot greu, e nevoie mai întâi să treceți cu vârful cuțitului pe margini.

Sfat. Dacă doriți să conservați piersici fără coajă, atunci îi puneți mai întâi pentru 1-2 minute în apă fierbinte, după care îi scoateți în apă rece sau chiar cu gheață și coaja se va îndepărta foarte ușor. De asemenea, puteți pur și simplu să spălați piersicii cu un burete.

2.Așezați fructele în borcanele sterilizate, le umpleți cu apă clocotită, cât să acopere complet piersicii, le acoperiți cu capace (fierte preventiv timp de 10 minute) și le lăsați pentru 15 minute.

3.Pregătiți siropul. Dați apa în clocot, apoi adăugați zahăr și acid citric. Amestecați, cât să se topească zahărul, și așteptați până siropul începe să fiarbă.

4.Scurgeți apa din borcane, după care le umpleți cu sirop clocotit. Închideți borcanele etanș, le întoarceți cu susul în jos, le acoperiți cu ceva călduros și le lăsați să se răcească lent.

1l de sirop, de regulă, este suficient pentru 4 borcane de 0,7l de piersici.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New