Rețetă de pui copt cu varză la cuptor! Cu siguranță, nu ați mai pregătit puiul în așa fel!

Astăzi vom pregăti un pui întreg la cuptor după o metodă interesantă și reușită. Iar fiindcă rețeta este ușoară, o puteți încerca și dvs. împreună cu noi. Haideți să trecem la treabă!

INGREDIENTE:

– 1 pui de 1,6 kg;

– 1 căpățână de varză;

– 3 linguri de smântână fermentată;

– 2 linguri de sos de soia;

– 100 g de unt;

– 80 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– condimente: sare, pudră de curry, usturoi granulat, boia de ardei dulce, ierburi aromatice uscate, piper negru măcinat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați puiul de peri cu penseta și arzătorul, dacă este cazul. Spălați-l și uscați-l cu ajutorul prosoapelor de hârtie. După aceasta, tăiați-i vârful aripilor, lăbuțele și pielea în exces.

2. Tăiați puiul în jumătate la nivelul pieptului și desfaceți-l complet, ca să devină relativ plat.

3. Întoarceți-l cu pielea în sus și bateți-l ușor cu sucitorul peste articulații, ca să-l îndreptați mai bine.

4. Turnați smântâna fermentată și sosul de soia într-un recipient. Apoi adăugați toate condimentele (după gust) și amestecați bine.

5. Luați o perie de silicon și periați bine puiul cu pasta obținută. Lăsați-l într-un vas încăpător, de preferință cu capac, să se marineze timp de 1 oră.

6. Între timp, tăiați căpățâna de varză în patru și îndepărtați-i cotoarele. După aceasta, mai tăiați fiecare bucată în jumătate și puneți varza pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

7. Luați o bucată de unt moale și periați fiecare bucată de varză generos cu el. După aceasta, asezonați-le cu sare și ierburi aromatice uscate (după gust).

8. Aranjați bucățile de varză astfel, încât să obțineți o floare (vedeți în imaginea de mai jos). De asemenea, puneți un suport metalic pentru vasele fierbinți deasupra.

9. Încingeți o tigaie încăpătoare cu 80 ml de ulei vegetal și puneți puiul în ea. Prăjiți-l pe ambele părți timp de 2 minute. Pentru a obține o crustă mai frumoasă și uniformă, puneți un capac de mărimea puiului peste el și apăsați-l pe baza tigăii. Astfel, se va prăji mai uniform.

10. Scoateți puiul din tigaie și puneți-l pe suportul de metal din tavă. Acoperiți-l cu o bucată de hârtie de copt, pe care va trebui mai întâi să o șifonați și umeziți foarte bine.

11. Dați tava la cuptor și coaceți atât varza, cât și puiul timp de 40 de minute la temperatura de 200°C.

12. Scoateți mâncarea din cuptor, transferați totul pe un platou și serviți bunătatea obținută la cină!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New