Rețetă luată de la un bucătar din Turcia. Sunt cele mai bune șuberece de varză pe care le-am gustat vreodată! Te cuceresc din prima!

O rețetă deosebită de sarmale sau șuberece din varză, care sunt în stare să te cucerească din prima îmbucătură. E imposibil să te oprești la prima bucată! Sunt foarte gustoase, așa că vi le recomandăm cu drag și dvs.!

INGREDIENTE:

– 1 varză;

– apă clocotită;

– 1 ceapă;

– 1 morcov;

– 1 lingură de pastă de tomate;

– 3-4 cartofi;

Pentru umplutură:

– 500 g de carne tocată;

– 200 g de orez;

– câteva crenguțe de mărar;

– sare, boia de ardei dulce, piper negru măcinat și coriandru măcinat (după gust);

– 1 ou.

MOD DE PREPARARE:

1. Separați frunzele de varză și opriți-le într-un vas cu apă clocotită, până când se vor înmuia (1-2 minute). După aceasta, scoateți-le pe o farfurie și lăsați-le să se răcească.

2. Pregătiți umplutura: adăugați carnea tocată într-un bol adânc. Spălați bine orezul și puneți-le peste ea. De asemenea, tocați și adăugați mărarul.

3. Adăugați oul și asezonați ingredientele cu sare, boia de ardei dulce, piper negru măcinat și coriandru măcinat (după gust). Amestecați.

4. Modelați șuberecele: luați câte aproximativ 1,5 linguri de umplutură și răspândiți-o uniform pe o jumătate din frunza de varză. Aduceți cea de-a doua jumătate deasupra.

5. Prăjiți o ceapă tăiată în formă de cubulețe și un morcov dat prin răzătoarea cu găuri mari într-o tigaie cu ulei încins, până când se vor rumeni. În final, asezonați prăjeala cu sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce (după gust). Adăugați pasta de tomate și amestecați.

6. Adăugați cartofii tăiați în formă de felii. Apoi puneți șuberecele de varză deasupra.

7. Turnați apă clocotită peste ele și aduceți-le în punctul de fierbere. După aceasta, acoperiți tigaia cu un capac și lăsați mâncarea să fiarbă timp de 1 oră la foc mediu.

8. Scoateți-o pe o farfurie, presărați-o cu verdeață tocată mărunt și savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New