Rețeta pas cu pas a unui desert foarte gustos și hidratat, cu cremă de vanilie!

Desert cu un gust minunat, care poate fi pregătit de oricine. Odată ce-l veți gusta pentru prima dată, îl veți îndrăgi pentru totdeauna.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 4 ouă;

– 3 linguri de zahăr;

– 4 linguri de griș;

– 4 linguri de făină;

– 2 lingurițe de praf de copt;

Pentru sirop:

– 110 g de zahăr tos;

– zahăr vanilat (după gust);

– 3 pahare de lapte;

Pentru cremă:

– 2 linguri de făină;

– 1 lingură de amidon;

– 3 pahare de lapte;

– 1 linguriță de zahăr vanilat;

– 3 linguri de zahăr tos;

– 1 lingură de unt;

– 70 g de fulgi de migdale.

MOD DE PREPARARE:

1. Setați cuptorul să se încălzească la 180°C. Pregătiți aluatul: bateți ouăle și zahărul cu mixerul pornit la viteză mare, timp de aproximativ 5 minute, până când vor deveni puțin pufoase.

2. Adăugați grișul, 4 linguri cu vârf de făină, praful de copt și amestecați cu grijă cu o spatulă, prin mișcări orientate din jos în sus, până la omogenizare. Turnați compoziția în forma de copt unsă cu unt. Coaceți blatul timp de 25 minute, până când se va rumeni deasupra.

3. Între timp, pregătiți siropul: încălziți 1 pahar de lapte cu 110 g de zahăr tos și zahărul vanilat. Scoateți compoziția de pe foc, adăugați 2 pahare de lapte rece și amestecați. Apoi scoateți blatul din cuptor și hidratați-l uniform cu siropul obținut.

4. Pregătiți crema: combinați 2 linguri de făină cu amidonul într-un castron mare, turnați 1 pahar de lapte rece și amestecați, până când nu vor mai fi cocoloașe. Încălziți celelalte 2 pahare de lapte cu zahărul vanilat, 3 linguri de zahăr tos și 1 lingură de unt. Turnați laptele cu amidon deasupra și fierbeți crema până la îngroșare.

5. Distribuiți crema fierbinte peste blat și lăsați-o să se răcească. Prăjiți puțin fulgii de migdale pe o tigaie, apoi decorați desertul cu ele. Savurați-l cu multă plăcere!

Acesta va avea un gust și mai bun peste 2 sau 3 ore. În acest timp, prăjitura va absorbi umiditatea din cremă și va deveni suculentă și fragedă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New