Rețeta rapidă de pateuri ca puful!

Pateuri gustoase, moi ca puful. Cea mai rapidă rețetă încercată până acum, nu e nevoie să așteptați să dospească aluatul. Pateurile pot fi prăjite sau coapte. Aluatul este pe bază de apă clocotită, fără ouă, puteți adăuga orice umplutură.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 650-680 gr de făină;

– 1 linguriță de sare;

– 1 lingură de zahăr;

– 3 linguri de ulei;

– 250 ml de apă clocotită;

– 200 ml de apă caldă (40°С);

– 25 gr de drojdie proaspătă (sau 10 gr de drojdie uscată).

Pentru umplutură:

– 500 gr de varză;

– 1 morcov;

– 1 ceapă;

– 2 linguri de sos de tomate;

– sare și piper negru – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți umplutura. Înfierbântați ulei într-o tigaie sau cratiță, adăugați ceapa tăiată bucăți mici și o prăjiți timp de 2-3 minute la foc mediu.

2. Adăugați morcov răzuit și prăjiți legumele timp de încă 2-3 minute.

3. Adăugați varza tăiată fideluță, amestecați și înăbușiți legumele timp de 10-15 minute sub capac, la foc mic.

4. Asezonați umplutura cu sare și piper negru, după gust, adăugați sos de tomate, amestecați și o înăbușiți timp de încă aproximativ 5 minute sub capac. Varza trebuie să devină moale. Lăsați umplutura să se răcească complet.

5. Pregătiți aluatul. Într-un vas, cerneți 3 linguri cu vârf de făină, adăugați sare, zahăr și amestecați.

6. Adăugați ulei, turnați treptat apa clocotită, amestecați intens cu telul, cât să dispară toate cocoloașele, și lăsați compoziția să se răcească, cât să fie caldă.

7. Asigurați-vă că compoziția nu este fierbinte, fărâmițați drojdia, frecați cu mâinile, cât să se dizolve, turnați apă caldă și amestecați.

Sfat. Este important ca toate lichidele pentru aluat să fie calde, nu fierbinți, ca să nu distrugă drojdia.

8. Cerneți treptat făina direct în vas și frământați un aluat moale, mai întâi în vas, apoi cu mâinile pe suprafața de lucru timp de 5-7 minute.

Sfat. Nu frământați ca să obțineți un aluat nelipicios, mai bine ungeți mâinile și masa cu ulei. Dacă veți adăuga prea multă făină, pateurile nu vor mai fi la fel de moi și pufoase.

9. Împărțiți aluatul în bucăți egale, a câte aproximativ 70 gr fiecare, în funcție de ce mărime doriți să fie pateurile, le rotunjiți și le așezați pe tava presărată cu făină sau unsă cu ulei. Le acoperiți cu un prosop și le lăsați pentru 5 minute sau până la 30 de minute, dacă aveți timp.

10. Întindeți lipii cu degetele, adăugați umplutură și lipiți bine marginea. Aluatul se lipește foarte bine și umplutura nu curge în timpul prăjirii.

11. Înfierbântați tigaia cu suficient ulei, astfel încât pateurile să plutească și să nu atingă baza tigăii, și prăjiți pateurile la foc mediu (nici mare, nici mic), până se rumenesc frumos pe ambele părți.

12. Scoateți pateurile pe prosoape de hârtie, care vor absorbi uleiul în exces.

Crocante și aurii la exterior, iar în interior aluatul este moale, ca puful, cu multă umplutură. Incredibil de gustos! Încercați, suntem siguri că aceste pateuri vor deveni preferatele dumneavoastră!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!