Rețetă simplă de cornulețe cu marmeladă – cel mai bun aluat pentru biscuiți!

Această rețetă de cornulețe este foarte simplă. Trebuie doar să pregătiți aluatul pentru biscuiți și să modelați cornulețele cu o bucată de marmeladă în ele. Veți obține niște dulciuri deosebit de gustoase, cu un gust delicat și plăcut.

INGREDIENTE:

– 325 g de făină;

– 170 g de smântână fermentată de 20% grăsime;

– 200 g de unt de 82,5% grăsime;

– 30 g de gălbenușuri de ou;

– 30 g zahăr tos;

– 1 linguriță de esență de vanilie;

– 5 g de praf de copt.

*Toate ingredientele pentru aluat trebuie să fie reci.

MOD DE PREPARARE:

1. Într-un bol adânc, adăugați untul moale (de temperatura camerei), smântâna fermentată rece, gălbenușurile reci, zahărul, esența de vanilie și amestecați totul cu un tel.

2. După aceasta, încorporați făina și praful de copt. Amestecați rapid aluatul cu spatula, până când va deveni omogen. Nu-l frământați pentru mult timp, ca să nu se încălzească!

3. Înfășurați aluatul într-o bucată de folie alimentară și puneți-l la frigider pentru 60 de minute.

4. Scoateți aluatul din frigider, împărțiți-l în 2 bucăți și puneți una dintre ele la frigider. Întindeți cea de-a doua bucată de aluat în forma unui cerc cu diametrul de 26-28 cm. Decupați cercul cu diametrul specificat. Marginile rămase păstrați-le. Le veți adăuga la cealaltă bilă de aluat.

5. Tăiați foaia de aluat în 16 fragmente cu aceeași dimensiune. Puneți câte o bucată mică de marmeladă pe latura mare a fiecăreia dintre ele. Modelați cornulețele. Procedați la fel și cu cea de-a doua bucată de aluat. Iar din resturile rămase întindeți un al treilea cerc.

6. Treceți-le printr-o farfurie cu zahăr și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

7. Coaceți prăjiturile în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de aproximativ 15-20 de minute, până când se vor rumeni frumos.

8. Scoateți cornulețele din cuptor, puneți-le pe un platou și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New