Rețeta simplă și rapidă de tort „Napoleon” – absolut delicios și aspectuos! Vă va cuceri de la prima îmbucătură!

Vă prezentăm o rețetă simplificată a tortului „Napoleon”. Acesta se pregătește din fâșii de aluat foietaj, cu cremă fiartă și fructe uscate. Iese absolut delicios și aspectuos și va cuceri inima fiecărui om care-l va încerca!

INGREDIENTE:

– 500 g de aluat foietaj;

Pentru crema fiartă:

– 4 ouă;

– 200 g de zahăr tos (1 pahar);

– 60 g de făină (jumătate de pahar);

– 60 g de amidon de porumb (jumătate de pahar);

– 10 g de zahăr vanilat (1 linguriță);

– 1 l de lapte;

– 100 g de unt;

– 250 ml de smântână pentru frișcă de 33-36%;

– 1 lingură de zahăr pudră;

– caise și merișoare uscate (se hidratează cu 15 minute înainte de utilizare).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți crema: Adăugați ouăle, făina, amidonul de porumb, zahărul tos și cel vanilat într-o cratiță încăpătoare. Amestecați ingredientele foarte bine cu ajutorul unui tel. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă, fără cocoloașe.

2. După aceasta, încorporați și laptele. Transferați cratița pe foc și gătiți crema la foc mediu, amestecând în continuu, până când se va îngroșa.

3. Imediat după ce veți scoate cratița de pe foc, adăugați untul de temperatura camerei și amestecați, până când se va topi complet și se va încorpora cu crema fiartă. Veți putea observa că amestecul se va subția un pic și va deveni mai cremos.

4. Acoperiți cratița cu o folie alimentară, astfel încât să fie lipită de cremă și lăsați-o deoparte.

5. Întindeți aluatul foietaj pe suprafața de lucru, apoi tăiați-l în fâșii de aproximativ 1,5 cm grosime și de aceeași lungime. Așezați-le în rânduri pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

6. Dați tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți-le timp de 15 minute.

7. Încorporați smântâna pentru frișcă și zahărul pudră cu ajutorul mixerului pornit la viteză mare. Trebuie să obțineți o compoziție cremoasă, care ia forma telului.

8. Dezveliți crema fiartă, apoi mai mixați-o cu mixerul, până când va deveni din nou pufoasă. După aceasta, începeți să o încorporați treptat în crema de smântână, adăugând câte o lingură și amestecând cu mixerul.

9. Asamblați tortul: Amplasați o formă detașabilă pe platoul de servire. Ungeți pereții acesteia cu puțin ulei vegetal și tapetați-i cu o folie de acetat. Ungeți baza platoului cu cremă. După aceasta, aranjați un rând de fâșii de foietaj. Ungeți-le cu cremă.

10. Tocați caisele mărunt. Așezați jumătate din cantitatea acestora împreună cu o parte din merișoarele decongelate în calitate de următorul strat al desertului.

11. În continuare, continuați să stratificați încă o dată fâșiile de foietaj, crema și fructele uscate. Ultimul strat va fi format din fâșii și cremă.

Sfat: Păstrați puțină cremă pentru a unge laturile tortului și câteva fâșii de foietaj pentru decor.

12. Acoperiți tortul cu o folie alimentară și puneți-l în frigider peste noapte.

13. Scoateți tortul din frigider și îndepărtați forma și foliile. Ungeți laturile acestuia cu crema rămasă.

14. Fărâmițați fâșiile rămase de foietaj și decorați toată suprafața tortului cu acestea.

15. Porționați deliciul obținut și serviți-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New