Rețetă testată de vinete marinate pentru iarnă!

Aceasta este o rețetă foarte reușită de vinete potrivit picante, aromate și suculente pentru iarnă, care se potrivesc de minune cu bucatele din carne și pește, precum și cu cartofii și terciurile. Dar, le puteți adăuga și la o tocană de legume. Vă recomandăm să conservați și dvs. câteva borcane. Această vânătă vă va cuceri!

INGREDIENTE:

– 2 kg de vinete;

– 500 g de ardei dulce;

– 300 g de roșii;

– 1 căpățână de usturoi;

– 80 ml de oțet de 9% (5 linguri);

– 3 linguri de zahăr;

– 2 linguri de sare;

– ardei iute și pătrunjel (după gust);

– ulei vegetal de floarea-soarelui (pentru prăjit);

– 5 borcane de 0,5 l.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați vinetele și îndepărtați-le capetele. Tăiați-le în forma dorită, important ca bucățile să nu fie prea mărunte.

2. Presărați vinetele cu sare grunjoasă – câte o lingură cu vârf la 1 kg. Lăsați-le timp de 30-40 de minute pe masă, ca să lase zeamă. Datorită acestui proces, în timpul prăjirii, vor îmbiba mai puțin ulei vegetal.

3. Pregătiți roșiile, ardeii și usturoiul, curățându-le de semințe, cotoare și coajă. Pentru comoditate, le puteți tăia în bucăți. De asemenea, dacă doriți, pregătiți și o bucată mică de ardei iute. Treceți toate legumele prin mașina de tocat carnea.

4. Adăugați sarea și oțetul la pasta obținută. Amestecați. După aceasta, încorporați și pătrunjelul tocat mărunt.

5. Peste 40 de minute, scurgeți bine vinetele de zeama lăsată și aliniați-le pe niște prosoape de hârtie.

6. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal și prăjiți vinetele, până când se vor rumeni bine pe toate părțile. Scoateți-le într-un bol separat.

7. Transferați vinetele obținute în borcane curate, spălate cu bicarbonat de sodiu.

8. Turnați pastă de legume peste ele, astfel încât să le acoperiți. Ajutați-vă de o lingură ca să o distribuiți uniform printre bucățile de vânătă. Apoi mai puneți niște bucăți de vânătă deasupra și încă o lingură de pastă de legume.

9. Acoperiți borcanele cu capace sterilizate, fără să le închideți etanș. Puneți-le într-o cratiță tapetată cu un prosop de bucătărie. Turnați apă caldă în ea, astfel încât să ajungă până la „umerașele” borcanelor și puneți-o pe plită. Din moment ce apa va da în clocot, sterilizați conservele timp de 15 minute.

10. După sterilizare, închideți capacele etanș. Acoperiți borcanele cu o pătură călduroasă și lăsați-le sub ea, până când se vor răci complet. După aceasta, le puteți depozita în cămară. Savurați iarna vinetele marinate cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New