Rețetă turcească de preparare a unui aluat reușit pentru plăcinte! E gustos cu orice umplutură!

Cu siguranță, fiecare gospodină are momente când dorește să diversifice meniul obișnuit și să încerce rețete ușoare și gustoase de bucate din alte țări. Rețeta acestui aluat am descoperit-o exact într-o asemenea stare și nu am regretat deloc că l-am încercat. Rețeta nu e grea deloc, dar rezultatul este absolut fenomenal. De atunci, pregătesc plăcinte din el foarte des. Încercați-l și dvs.! Cu siguranță, veți rămâne mulțumiți de rezultatul obținut!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 3 pahare cu apă;

– 1 linguriță de sare;

– 1 linguriță de zahăr;

– 1 linguriță de drojdie uscată (6 g);

– 6 pahare cu făină;

Pentru umplutură:

– brânză de vaci;

Pentru ungere:

– 100 g de unt;

– 1 pahar de ulei vegetal de floarea-soarelui;

Pentru decor:

– semințe de susan și chimen negru (opțional).

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați apa într-un bol adânc. Adăugați zahărul, sarea și drojdia uscată. Amestecați totul cu o spatulă.

2. După aceasta, adăugați toată făina cernută din timp. Inițial, amestecați-o cu spatula, apoi treceți la frământatul aluatului cu mâinile. Trebuie să obțineți o bilă omogenă și nelipicioasă. La urmă, mai frământați-o pe suprafața înfăinată de lucru timp de câteva minute, până când va deveni un pic mai solidă.

3. Modelați aluatul în formă de șnur și împărțiți-l în 15 părți egale.

4. Modelați fiecare bucățică în formă de cilindru mic, asemănătoare cu pateurile.

5. Turnați untul topit și uleiul vegetal într-o formă de copt sau în orice alt vas încăpător.

6. Mai întâi înmuiați-le în grăsime, apoi așezați toate bucățelele de aluat în ea. Acoperiți recipientul cu o bucată de folie și lăsați aluatul să dospească timp de 20 de minute.

7. Luați câte o bucată de aluat și începeți să o întindeți cu mâinile. Pentru aceasta, mai întâi întindeți-o cu degetele pe lungime (ca în imaginea de mai jos), apoi pe lățime. Trebuie să obțineți o foaie foarte subțire de aluat, de o formă dreptunghiulară.

8. Luați brânza de vaci (sau umplutura dvs. preferată pentru plăcinte) și puneți-o de-a lungul unei laturi lungi. Rulați aluatul în formă de rulou. Modelați astfel de rulouri din toate bucățelele de aluat.

9. Într-o tavă rotundă de copt, unsă cu ulei vegetal, aranjați rulourile obținute într-o plăcintă mare, în formă de spirală.

10. Bateți un ou cu ajutorul unui tel și ungeți plăcinta cu el. Dacă doriți, o puteți presăra cu semințe de susan sau chimen. Noi le-am combinat pe ambele.

11. Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit până la 180°C, până când se va rumeni frumos.

12. Scoateți-o din cuptor, porționați-o și savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New