Rețetă ușoară de crenvurști de casă din carne de pui – mai gustoși decât cei cumpărați din comerț!

Crenvurști foarte gustoși, din ingrediente ieftine și pregătiți după o rețetă foarte simplă. Aceștia pot fi depozitați pentru 3 zile în frigider sau chiar congelați și utilizați mai târziu. Gustul delicat, textura fragedă și suculentă, nu vă va lăsa indiferenți, vă asigurăm!

INGREDIENTE:

–  500 g de piept de pui;

– 500 g de pulpe superioare dezosate;

– 16 g de sare;

– 300 ml de apă rece sau zeamă de pui;

– 1 ou;

– 1 linguriță de usturoi granulat;

– 1/4 dintr-o linguriță de piper negru măcinat;

– 1/4 dintr-o linguriță denucșoară măcinată.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați pieptul de pui în formă de cubulețe. Procedați la fel și cu pulpele superioare dezosate. Puneți totul într-un bol adânc.

2. Folosind un blender vertical, pasați carnea din bol, până când veți obține o tocătură omogenă.

Sfat: Pentru această rețetă, puteți folosi și carne tocată gata, cumpărată din magazin.

3. Asezonați amestecul cu sare, usturoi granulat, piper negru măcinat și nucșoară. De asemenea, turnați apa foarte rece sau zeama de pui. Mai pasați totul încă o dată cu blenderul.

4. Adăugați oul în bol și pasați compoziția pentru ultima dată. După aceasta, puneți bolul în frigider pentru 1 oră.

5. Scoateți bolul din frigider și amestecați tocătura cu o spatulă. Puteți observa că aceasta a devenit mult mai solidă și că-și menține bine forma.

6. Transferați amestecul într-un poș de patiserie. După aceasta, tăiați-i vârful cu o foarfecă, luând în considerație diametrul dorit al crenvurștilor.

7. Întindeți o bucată de pungă de copt pe suprafața de lucru. Apăsând poșul, turnați un crenvurst de mărimea dorită și înfășurați-l de câteva ori în folie. După aceasta, luați o bucată de ață și legați capetele. Noi l-am legat și în jumătate, ca să obținem crenvurști mai mici. În final, tăiați excesul de folie și de ață. Modelați astfel toți crenvurștii.

8. Puneți crenvurștii într-o cratiță adâncă și acoperiți-i cu apă clocotită. Puneți o farfurie deasupra lor, ca să nu se ridice la suprafață și lăsați-i să stea astfel timp de 15 minute.

9. Acum, scurgeți apa, turnați alta și mai lăsați-i să stea în ea timp de 15 minute. După aceasta, transferați-i în alt vas și răciți-i rapid cu apă foarte rece.

10. Crenvurștii sunt gata! Îi puteți păstra la frigider timp de 2-3 zile sau chiar îi puteți congela, pentru o depozitare mai îndelungată. Aceștia au ieșit foarte gustoși. Noi iubim să-i mâncăm la micul dejun. Serviți-i cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New