Roșii conservate în suc propriu!

Dacă aveți multe roșii în grădină, încercați să le conservați savoarea în cât mai multe feluri. Astfel vă veți putea bucura de gustul și aroma lor în timpul iernii, adăugându-le în diverse preparate sau folosindu-le în calitate de garnitură. Roșiile în suc propriu nu lipsesc niciodată din cămara noastră. Sosurile preparate din ele sunt nemaipomenit de bune!

INGREDIENTE:

-5.5 kg de roșii;

-80 g de sare neiodată;

-200 g de zahăr;

-100 ml de oțet de masă 9%.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați 3 kg de roșii în bucățele. Pasați-le cu ajutorul blenderului. Puneți-le într-o cratiță cu fundul gros.

2.Adăugați sarea și zahărul. Amestecați. Fierbeți sosul de roșii timp de 30 minute din momentul clocotirii, pe foc mic, amestecând frecvent. Nu uitați să adunați spuma formată pe suprafața lui.

3.Între timp crestați coaja roșiilor rămase (2.5 kg) și blanșați-le timp de 1 minut în apă clocotită. Apoi transferați-le într-un vas cu apă rece și decojiți-le.

4.Peste 30 minute adăugați oțetul în sosul de roșii. Amestecați-l și fierbeți-l pe parcursul a încă 3 minute.

5.Puneți roșiile decojite în borcane sterilizate. Apoi umpleți-le cu sosul fierbinte.

6.Acoperiți borcanele cu capace sterilizate, închizându-le ermetic și puneți-le într-o cratiță înaltă, cu fundul tapetat cu o cârpă curată. Turnați apă caldă în cratiță, astfel încât să acoperiți ¾ din înălțimea borcanelor cu ea. Sterilizați viitoarele conserve timp de 30 minute din momentul clocotirii apei, pe foc mic (noi am folosit borcane de 700 ml).

7.Scoateți borcanele din apă, uscați-le cu ajutorul unui prosop de bucătărie și întoarceți-le cu capacele în jos. Înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

8.Puneți conservele obținute la locul de păstrare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!