Roșii conservate pentru iarnă (fără oțet)!

Roșii conservate cu un gust minunat, după rețeta mamei mele, fără oțet. Încercați să le conservați și dvs. Procesul este foarte simplu și ușor.

INGREDIENTE:

– roșii – aproximativ 600 g pentru un borcan de 1 l;

Condimente per borcan de 1 l:

– 2 cuișoare;

– 2 boabe de ienibahar și 2 boabe de piper negru;

– 1 crenguță de tarhon;

Pentru marinadă (la 1 l de apă):

– 1 lingură de sare grunjoasă (fără vârf);

– 5 linguri de zahăr (cu vârf);

– 1/3 dintr-o linguriță de sare de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți ingredientele: spălați bine roșiile, pregătiți borcanele – acestea trebuie să fie curate, nu neapărat sterilizate și pregătiți condimentele.

2. Luați câte un borcan curat și adăugați la baza acestuia cuișoarele, boabele de piper negru și de ienibahar și crenguța de tarhon. După aceasta, umpleți-le cu roșii. Iar pentru ca pielea acestora să nu crape în procesul de prelucrare termică, realizați două înțepături cu furculița în ele, la nivelul codiței.

3. Umpleți cu grijă borcanele cu apă clocotită. Acoperiți-le cu capace sterilizate și lăsați roșiile să se opărească în această apă timp de 15 minute.

4. Vărsați apa din borcane într-o cratiță. Măsurați volumul obținut. Reieșind din el, pregătiți marinada, adăugând sarea grunjoasă, cea de lămâie și zahărul, respectând proporția indicată în descrierea rețetei. Amestecați și puneți cratița pe foc.

5. După ce a dat în clocot, lăsați marinada să fiarbă timp de 1-2 minute, apoi turnați-o în borcane. Închideți-le etanș cu capace. Întoarceți-le cu susul în jos și lăsați-le sub o pătură călduroasă în casă, până când se vor răci complet, apoi depozitați-le în cămară. Savurați iarna roșiile obținute cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New