Roșii marinate cu frunze de morcov (fără sterilizare)!

O rețetă neobișnuită, care se prepară ușor și rapid! Roșiile marinate în acest fel se păstrează excelent și sunt foarte gustoase și aromate!

INGREDIENTE:

-roșii (orice soi);

-frunze verzi de morcov;

-apă;

-o lingură aproape plină de esență de oțet 70% la un borcan de 3 litri (sau 2/3 linguriță — la un borcan de 1.5 litri, sau ½ linguriță — la un borcan de 1 litru).

Pentru marinadă:

-un litru de apă;

-o lingură cu vârf de sare grunjoasă, neiodată;

-4 linguri cu vârf de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați roșiile. Folosind o scobitoare, realizați 2-3 înțepături la nivelul bazei fiecărei roșii (în cotor și în jurul lui). Această manevră previne crăparea roșiilor, când se toarnă apă fierbinte în borcane. De asemenea, deseori roșiile sunt mai dure la bază, iar orificiile permit pătrunderea saramurii/marinadei și înmuierea ei.

2.Spălați frunzele de morcov. Dacă tulpinile lor sunt tari, ar fi mai bine să le îndepărtați.

3.Puneți o legătură generoasă de frunze de morcov în fiecare borcan sterilizat. Apoi umpleți-l cu roșii, așezându-le aleator, dar cât mai compact (fără să le presați).

4.Umpleți borcanele cu apă clocotită, astfel încât să acoperiți complet roșiile. Ca să nu se crape în timpul acestui proces, noi am pus câte o linguriță curată pe suprafața fiecărui borcan: ea trebuie să atingă 2 puncte diametral opuse.

5.Apoi acoperiți borcanele cu capace sterilizate și lăsați roșiile să se opărească timp de 8-10 minute.

6.Între timp pregătiți marinada: turnați apa într-o cratiță încăpătoare (noi am folosit 2.5 litri de apă la 3 borcane de 1.5 litri). Adăugați sarea și zahărul. Amestecați.

7.Aduceți marinada până la punctul de fierbere, amestecându-o periodic, ca să se dizolve complet sarea și zahărul.

8.Peste 8-10 minute scurgeți apa din borcanele cu roșii (nu veți mai avea nevoie de ea).

9.Umpleți-le îndată cu marinada clocotindă și adăugați esența de oțet în ele. Este important să adăugați marinada, cât roșiile sunt calde. Astfel conservele se vor păstra excelent!

10.Închideți-le îndată ermetic cu capacele lor. Scuturați-le puțin, pentru ca oțetul să se răspândească uniform prin marinadă.

11.Întoarceți conservele cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

12.Puneți-le la locul de păstrare: în cămară (la temperatura camerei) sau în pivniță.

Vă recomandăm să încercați această rețetă! Suntem siguri că veți fi mulțumiți de rezultat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!