Ruladă condimentată din carne de pui!

Rulada condimentată din carne de pui este foarte fină, aromată și gustoasă. Puteți să o pregătiți atât pentru mesele festive, cât și pentru cele cotidiene. Sunt necesare cele mai simple și disponibile ingrediente!

INGREDIENTE:

-1260 g de pui dezosat;

-25 g de sare (conform proporției 20 g de sare la 1 kg de carne);

-o linguriță de piper negru măcinat;

-boia de ardei iute — după gust;

-5 căței de usturoi;

-o linguriță de usturoi granulat;

-o lingură de sare + 3-4 foi de dafin — pentru fierbere.

MOD DE PREPARARE:

1.Luați un pui întreg și spălați-l foarte bine atât la interior, cât și la exterior.

2.Așezați-l pe un tocător și secționați-i pielea pe mijlocul spatelui, în direcție longitudinală.

3.Îndepărtați-i aripioarele, tăindu-le la nivelul articulațiilor distale.

4.Realizați câte o secțiune circulară, până la os, la nivelul capătului inferior al fiecărei pulpe.

5.Apoi, începând de la secțiunea de pe spate, începeți să separați carnea de pe carcasă, având grijă să nu deteriorați continuitatea pielii. În timpul acestui proces dezosați aripioarele și pulpele superioare, fără să le separați de restul cărnii. Singurele bucăți de carne, care trebuie separate deodată, sunt pulpele inferioare: înainte de a le tăia, îndepărtați cu grijă pielea de pe ele, lăsându-o intactă. Dezosați și pulpele inferioare.

6.După ce veți termina procesul de dezosare, separați cu grijă piepții de pui și pulpele superioare de piele (aceasta trebuie să rămână continuă, deoarece ea va menține ulterior forma ruladei). Carnea este foarte groasă și trebuie tăiată în felii subțiri înainte de modelarea ruladei.

7.Cântăriți carnea (cu tot cu piele), ca să puteți calcula cantitatea necesară de sare.

8.Întindeți pielea puiului pe o bucată mare de folie alimentară (puteți să folosiți și folie tip manșon, deoarece este mai groasă).

9.Puneți sarea, piperul negru măcinat, boia de ardei iute, usturoiul granulat și usturoiul proaspăt, trecut prin presa de usturoi, pe o farfurioară. Amestecați.

10.Răspândiți uniform feliile de piept de pui pe suprafața pielii de găină (astfel ele vor fi pătrunse de grăsimea din piele și vor fi mai suculente), după care presărați-le și frecați-le cu jumătate din amestecul condimentat.

11.Apoi răspândiți uniform feliile obținute din tăierea pulpelor pe primul strat de carne. Asezonați-le cu condimentele rămase.

12.Cu ajutorul foliei rulați carnea sub formă de ruladă compactă, îndoind pielea de pe margini, ca să cuprindă toată carnea în interiorul ei. Străduiți-vă să-i oferiți lungimea, care să permită așezarea ei ușoară în cratiță.

13.Înfășurați compact rulada obținută în folia, pe care ați modelat-o. Legați-i capetele cu ață alimentară.

14.Ca să nu i se deterioreze forma în timpul prelucrării termice, înfășurați rulada cu ață alimentară.

15.Puneți rulada într-o cratiță potrivită și acoperiți-o complet cu apă. Adăugați o lingură de sare și, dacă doriți, câteva foi de dafin în apă.

16.Pentru ca rulada să nu se ridice la suprafață în timpul fierberii, acoperiți-o cu o farfurie.

17.Puneți cratița pe foc mare și aduceți-i conținutul până la punctul de fierbere. Apoi reduceți flacăra până la moderată și acoperiți cratița cu un capac.

18.Fierbeți rulada timp de 10-15 minute din momentul clocotirii, în funcție de diametrul ei: dacă acesta este egal cu 6-8 cm, fierbeți-o timp de 10 minute, iar dacă este de 9-12 cm, timpul de fierbere trebuie să fie de 15 minute (rulada noastră are diametrul de 8 cm și noi am fiert-o pe parcursul a 10 minute).

19.Opriți focul și lăsați rulada să se răcească în apă, fără să ridicați capacul.

20.Când apa din cratiță va deveni călduță (peste circa 2 ore), scoateți rulada din ea și puneți-o pe un platou. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei, după care dați-o la frigider peste noapte, ca să se închege bine.

21.Apoi scoateți rulada din folie și feliați-o. Serviți-o și bucurați-vă de gustul ei minunat. Ea pur și simplu se topește în gură!

Puteți să pregătiți această ruladă cu orice condimente, inclusiv cu amestecurile de mirodenii pentru pui din comerț.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!