Ruladă cu două feluri de carne, pregătită la cuptor! Este gustoasă atât fierbinte, cât și rece!

Rețetă reușită de ruladă din două feluri de carne (porc și curcan), care poate fi pregătită rapid la cuptor. Din ingrediente, cele mai importante sunt bucățile de carne. În rest, condimentele le puteți adăuga după gust.

INGREDIENTE:

– 2 kg ceafă de porc;

– 1 pulpă superioară de curcan;

– sare, piper negru măcinat și amestec de boabe (după gust);

– semințe de muștar și de coriandru, frunze de dafin măcinate, boia de ardei iute și dulce (după gust);

– 1-2 căței de usturoi;

– 50 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați carnea de porc astfel, încât să obțineți un blat cât de cât plat. După aceasta, acoperiți-l cu o folie și bateți-l cu ciocanul, până când se va subția până la grosimea de aproximativ 2-3 cm.

2. După aceasta, îndepărtați pielea și osul pulpei superioare de curcan și bați-o și pe ea cu ciocanul pentru carne.

3. Așezați blaturile obținute de carne pe un tocător și presărați-le cu sare după gust pe ambele părți.

4. După aceasta, masați-le bine cu toate condimentele măcinate, indicate în lista de ingrediente.

5. Boabele de piper și semințele de muștar și coriandru va trebui să le măcinați în mojar. Noi vă recomandăm să le lăsați să-și dea aroma în uleiul vegetal, în timp ce veți pregăti restul ingredientelor și veți lăsa carnea la marinat.

6. Suprapuneți blaturile de carne unul peste altul. Apoi distribuiți usturoiul tăiat în feliuțe sau trecut prin presă peste partea interioară a viitoarei rulade. În final, rulați blaturile în formă de rulou compact și fixați-o cu ață alimentară.

7. Puneți rulada într-o tavă și acoperiți-o cu staniol. Dați-o la frigider pentru cel puțin 6 ore, să se marineze.

8. După aceasta, periați carnea cu uleiul aromat de semințe de muștar și coriandru, acoperiți-o cu staniol și dați-o în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Lăsați-o să se coacă timp de 2-3 ore, în dependență de caracteristicile cuptorului dvs. Însă aveți grijă să o periați cu ulei o dată la fiecare 40 de minute. În ultima oră de coacere, puteți îndepărta staniolul, ca să se rumenească.

9. Scoateți mezelul obținut din cuptor și savurați-l cu multă plăcere! Acesta este delicios atât în formă fierbinte, cât și rece.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New