Ruladă de găină – simplă, rapidă și absolut delicioasă!

Ruladă de găină. O rețetă de ruladă deosebit de delicată și gustoasă. Pregătiți-o pentru masa de sărbătoare sau pur și simplu la prânz și bucurați-vă familia.

INGREDIENTE:

-3 piepturi medii de pui;

-200 gr de cașcaval ras;

-250 gr de bacon (felii);

-pătrunjel;

-1 gălbenuș;

-3 linguri de boia;

-1 linguriță de piper negru măcinat;

-2 lingurițe de sare;

-3 căței de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1.Înveliți pieptul de pui în folie alimentară și bateți fiecare bucată pe ambele părți, cât să devină mai subțiri și mai mari.

2.Tăiați pătrunjelul bucăți mici.

3.Într-un vas, amestecați boiaua, sarea, piperul negru și usturoiul dat prin presă.

4.Așezați 2 bucăți de folie alimentară una peste alta, astfel încât să obțineți o bucată mare.

5.Treceți fiecare bucată de carne prin amestecul de condimente și le aranjați pe folia alimentară, astfel încât să obțineți un dreptunghi sau un pătrat.

6.Presărați cu cașcaval răzuit, apoi cu pătrunjel.

7.Rulați rulada, ajutându-vă cu folia, o împachetați și rotiți capetele. Astfel rulada va deveni mai scurtă, în schimb umplutura va fi presată bine.

8.Din nou formați din 2 bucăți de folie din plastic una mare, așezați feliile de bacon una peste alta și iarăși trebuie să obțineți un dreptunghi sau pătrat.

9.Puneți rulada la marginea stratului de bacon, îndepărtați cu grijă folia alimentară și o rulați din nou, dar deja în bacon. La fel, o împachetați în folie și rotiți capetele, pentru ca baconul să cuprindă rulada.

10.Turnați ulei în forma de copt, îndepărtați folia alimentară, ungeți rulada cu gălbenuș pe toate părțile și o dați la cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru 40 de minute.

11.Transferați rulada pe platoul de servire.

Priviți cât este de minunată! Carnea este fragedă și se taie foarte ușor.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!