Ruladă din carne de porc cu umplutură mai puțin obișnuită – toată familia va fi mulțumită!

Pregătiți o astfel de ruladă și suntem siguri că toată familia dvs. va fi mulțumită. O puteți umple cu orice doriți: varză murată, ciuperci, castraveți murați sau morcovi înăbușiți cu ceapă și ketchup. Însă astăzi vă propunem să pregătiți împreună cu noi o ruladă cu cea mai festivă umplutură – de prune uscate și miez de nuci.

INGREDIENTE:

– 1 kg de cotlet de porc;

– 1 linguriță de sare;

– 1 linguriță de usturoi granulat;

– piper negru măcinat (după gust);

– 150 g de prune uscate;

– 150 g de miez de nuci;

– 1 lingură de maioneză;

– 1-2 linguri de ketchup.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați și uscați cotletul de porc cu ajutorul prosoapelor de hârtie. Folosind un cuțit ascuțit și începând de la o margine, tăiați-l într-un blat cu grosimea de aproximativ 2 cm, până când veți desface complet toată bucata de carne.

2. Acoperiți blatul obținut cu o folie alimentară sau cu o pungă de plastic și bateți-l cu un ciocan de bucătărie pe ambele părți.

3. Asezonați carnea cu usturoi granulat, sare și piper negru măcinat după gust.

Sfat: Cantitatea recomandată de sare pentru 1 kg de carne este de 1 linguriță cu vârf.

4. După ce ați distribuit condimentele uniform pe ambele părți, rulați carnea într-un rulou liber și, până când, lăsați-o deoparte.

5. Pregătiți umplutura: uscați miezul de nuci pe o tigaie încinsă și uscată. Astfel, acesta va deveni mai crocant și aromat. După asta, transferați-l pe un tocător și mărunțiți-l cu ajutorul unui cuțit.

6. Spălați prunele uscate sub un jet de apă rece, uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie și pasați-le cu un blender.

Sfat: Dacă acestea sunt prea uscate, le puteți lăsa să se înmoaie în apă fierbinte timp de 15 minute.

7. Desfaceți ruloul de carne. Ungeți toată suprafața acestuia cu pasta de prune pasate, apoi presărați-l cu miezul de nuci.

8. Rulați-l din nou într-un rulou, doar că mai compact. Fixați-l cu ață alimentară, ca să nu se desfacă în timpul coacerii.

9. Încingeți o tigaie încăpătoare cu puțin ulei vegetal și prăjiți rulada obținută pe toate părțile, până când se va rumeni ușor. Această procedură o va face să fie mai suculentă.

10. Scoateți-o din tigaie și transferați-o pe o fâșie de staniol. Înfășurați-o de câteva ori în el, apoi puneți-o într-o tavă cu o dimensiune potrivită.

11. Dați tava în cuptorul preîncălzit până la 200°C și coaceți rulada timp de 35 minute.

12. Încorporați maioneza, ketchup-ul și usturoiul granulat într-un recipient.

Sfat: Maioneza o puteți înlocui cu smântână fermentată iar ketchup-ul – cu pastă de tomate.

13. Peste 35 minute, scoateți tava din cuptor, tăiați staniolul și îndepărtați ața alimentară. Lăsați carnea în staniol, doar că modelați-l în formă de bărcuță pentru ea. Periați rulada cu sosul de ketchup și maioneză.

14. Puneți tava din nou în cuptor și coaceți rulada încă 15 minute, astfel încât să se rumenească frumos.

15. Transferați-o pe un platou și serviți-o fierbinte alături de garnitura dvs. preferată!

Aceasta a ieșit foarte suculentă. De asemenea, este un aperitiv aspectuos, care poate fi servit chiar și pe o masă de sărbătoare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New