Ruladă din sfeclă roșie cu umplutură de brânză — un aperitiv aspectuos, colorat și gustos!

Sperăm că acest aperitiv festiv va fi pe placul dumneavoastră!

INGREDIENTE:

Pentru blatul de sfeclă roșie:

-250 g de sfeclă roșie;

-3 ouă;

-50 g de făină;

-30 g de amidon de porumb;

-o lingură de ulei;

-o linguriță de zahăr;

-o linguriță de sare.

Pentru umplutură:

-200 g de cașcaval tare;

-250 g de cremă de brânză Philadelphia;

-3 căței de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți blatul: curățați, spălați și uscați sfecla roșie. Tăiați-o în bucățele și puneți-o în vasul de la blender. Mărunțiți-o și transferați-o într-un bol adânc.

2.Adăugați zahărul și uleiul. Amestecați.

3.Separați albușurile de gălbenușuri. Adăugați gălbenușurile în bolul cu sfecla roșie și amestecați până la omogenizare.

4.Adăugați treptat amidonul și făina. Amestecați foarte bine.

5.Bateți albușurile cu sarea până la apariția vârfurilor persistente. Încorporați-le treptat (în 2-3 porții) în aluat, amestecând cu grijă, prin mișcări circulare, orientate de jos în sus.

6.Transferați aluatul obținut pe tava tapetată cu hârtie de copt, răspândindu-l uniform cu ajutorul spatulei. Apoi bateți de 5-6 ori tava de suprafața de lucru: astfel viitorul blat va deveni încă mai uniform.

7.Coaceți blatul timp de 12-15 minute în cuptorul preîncălzit până la 170°C.

8.Scoateți-l din cuptor și răsturnați-l pe o altă bucată de hârtie de copt. Lăsați-l să se răcească. În niciun caz nu îndepărtați hârtia de copt de pe suprafața blatului cât timp acesta este fierbinte.

9.Pregătiți umplutura: dați cașcavalul și usturoiul prin răzătoarea mică. Adăugați crema de brânză și amestecați. Dacă doriți ca umplutura să nu fie foarte densă, reduceți cantitatea de cașcaval până la 100 g.

10.Îndepărtați cu grijă hârtia de copt de pe suprafața blatului răcit. Răspândiți uniform umplutura de brânză pe el, folosind o spatulă înmuiată în apă fierbinte.

11.Rulați blatul sub formă de ruladă. Înveliți-o cu folie alimentară și dați-o la frigider pentru 7-8 ore, ca să se pătrundă.

12.Apoi porționați-o și serviți-o.

Acest aperitiv este îndată observat de oaspeți. Gustul lui nu vă va dezamăgi!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!