Ruladă festivă ”Două feluri de carne”!

Ruladă festivă din 2 feluri de carne cu umplutură gustoasă.

INGREDIENTE:

– 1½ linguriță de boabe de piper negru (sau amestec);

– ½ linguriță de foi de dafin;

-1 căpățână de usturoi;

– 2 lingurițe de sare gemă;

-1 fir de rozmarin;

– 20 ml de ulei;

– 1,3 kg de spată de porc;

– 6 pulpe de pui (sau curcan);

– 100 gr de slănină (slănină cu straturi de carne, bacon, piept).

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecați boabele de piper cu foi de dafin mărunțite, sare, acele de rozmarin uscat, usturoi dat prin presă și ulei. Pasați compoziția cu pistilul timp de aproximativ 5 minute, astfel încât să zdrobiți cât mai tare piperul negru, usturoiul și rozmarinul.

2. Tăiați o bucată de carne (aproximativ 100 gr), o veți folosi mai târziu cu slănină.

3. Acoperiți bucata mare de carne cu pungă de plastic gros și o bateți cu ciocanul de bucătărie, cât să obțineți o lipie.

4. Tăiați marginile și le adăugați unde e nevoie. Trebuie să aveți un blat uniform de carne.

5. Îl ungeți cu 2 lingurițe de amestec de condimente, îl pliați de câteva ori și lăsați carnea la o parte.

6. Dezosați pulpele și îndepărtați pielea. Așezați bucățile una lângă alta pe o pungă de plastic gros, le acoperiți cu aceeași pungă și le bateți cu ciocanul de bucătărie.

7. Obțineți, la fel, un blat de carne, pe care îl ungeți cu 2 lingurițe de amestec de condimente.

 8. Tăiați slănina și bucata rămasă de carne cuburi mici și le amestecați cu 1 linguriță de condimente. Asezonați umplutura cu puțină sare.

9. Presărați suprafața de lucru cu puțină sare, desfaceți blatul de carne de porc, adăugați deasupra bucățile de pui și repartizați umplutura de slănină doar pe 10 cm din blat (lungimea totală a blatului este de aproximativ 50 cm, iar lățimea – 20 cm).

10. Rulați strâns o ruladă, o transferați pe 2 bucăți de folie alimentară, acoperiți capetele cu folie, apoi înveliți rulada complet în folie și o strângeți în același timp.

11. Dați rulada la frigider și o lăsați să se marineze timp de 2-24 de ore.

12. Despachetați rulada, ungeți tigaia grill sau simplă cu ulei, o înfierbântați bine, așezați rulada cu marginea în jos și o prăjiți câte 2-3 minute pe toate părțile.

Sfat. Dacă veți strânge bine rulada cu folie, a doua zi, ea își va menține foarte bine forma.

13. Ungeți forma cu ulei, transferați în ea rulada, o ungeți cu ulei, acoperiți forma cu staniol și o dați la cuptorul preîncălzit până la 200°С pentru aproximativ 2 ore. Ultimele 30 de minute, scădeți temperatura până la 180°С și gătiți rulada fără staniol.

Sfat. Noi am folosit ulei infuzat cu piper negru și usturoi. Se păstrează timp de câteva luni la frigider și puteți adăuga rozmarin sau alte condimente.

14. Scoateți rulada pe platou și o ungeți, înainte de servire, cu ulei aromat cu usturoi.

Rezultatul este atât de aromat și nemaipomenit de apetisant! Serviți rulada cu crudități. Puțin probabil, dar, dacă rămâne ruladă și pentru a doua zi, se servește rece și o tăiați felii subțiri.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New