Ruladă fiartă din ciolan de porc, umplută cu carne de vită!

Astăzi vrem să vă oferim rețeta unei rulade din ciolan de porc, umplută cu carne de vită și preparată prin fierbere! Suntem siguri că amatorii de carne o vor aprecia!

INGREDIENTE:

-o bucată de ciolan de porc (străduiți-vă să alegeți una cu șoriciul cât mai integru);

-o bucățică de carne de vită;

-2 foi de dafin;

-o linguriță rasă de piper negru măcinat;

-2 lingurițe de hamei suneli;

-o linguriță cu vârf + o lingură rasă de sare;

-4 căței mari de usturoi (sau după gust);

-apă.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați foarte bine ciolanul de porc. Dezosați-l cu grijă, ca să nu-i deteriorați șoriciul (trebuie să-l deschideți ca pe o carte). Apoi îndepărtați cartilajele sau alte porțiuni, care nu vă plac din interiorul lui.

2.Pregătiți bucățica de carne de vită.

3.Bateți carnea de vită și carnea de porc cu ciocanul pentru carne.

4.Amestecați o linguriță cu vârf de sare cu piperul negru măcinat și hameiul suneli.

5.Tăiați usturoiul în feliuțe subțiri.

6.Presărați carnea de porc și carnea de vită cu amestecul de condimente. Frecați-le bine cu mâinile, ca să fie pătrunse de aromele lor.

7.Apoi răspândiți feliuțele de usturoi și foile de dafin, rupte în bucățele, pe ciolanul de os, introducându-le în toate crăpăturile (sub bucățelele de carne). Puteți chiar să secționați pe alocuri bucățelele de carne, ca să introduceți usturoi în ele. În timpul acestui proces aranjați bucata de carne de vită pe cea de porc (în direcție transversală).

8.Rulați carnea de porc sub formă de ruladă. Fixați-o cu ață alimentară, legându-o destul de strâns: atât de-a latul, cât și de-a lungul.

9.Puneți rulada de carne și osul rămas după dezosarea ciolanului de porc într-o cratiță încăpătoare. Acoperiți-le cu apă.

10.Fierbeți rulada de carne timp de 3 ore din momentul clocotirii, sub capac, pe foc mic. Cu 60 minute înainte de terminarea timpului de fierbere adăugați o lingură rasă de sare în supa din cratiță.

!!! Este important să adunați spuma de pe suprafața supei, care se formează, când aceasta ajunge aproape de punctul de fierbere. Astfel ea va rămâne limpede!

11.Scoateți rulada din supă. Așezați-o pe un platou și lăsați-o să se răcească puțin. Apoi îndepărtați cu grijă ața alimentară din jurul ei.

12.Lăsați rulada să se răcească până la temperatura camerei, după care dați-o la frigider pentru 8-10 ore (peste noapte).

13.Porționați-o și serviți-o! Este delicioasă și aromată!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!