Ruladă simplă pentru ceai la tigaie – fără cuptor și în 15 minute e gata!

Ruladă de pandișpan pentru ceai, delicată și foarte gustoasă, fără coacere. E chiar mai bună decât un tort! Pandișpanul pregătit la tigaie este pufos, gustos și umed. Cel mai mare avantaj este că aveți nevoie de doar 10-12 minute pentru a pregăti această ruladă.

INGREDIENTE:

-2 ouă;

-3 linguri de zahăr (50 gr);

-4 linguri de făină (80 gr);

-1/2 linguriță de praf de copt (sau bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie);

-1 linguriță de zahăr vanilat;

-1 linguriță de cacao.

MOD DE PREPARARE:

1.Spargeți ouăle într-un vas adânc, adăugați sare, zahăr și zahăr vanilat, apoi amestecați ingredientele cu mixerul, până obțineți o compoziție pufoasă și spumoasă, deschisă la culoare și cu bule mici de aer la suprafață.

2.Combinați făina cu praf de copt, apoi cerneți amestecul direct în vas în porții mici și amestecați aluatul cu grijă, folosind spatula, cu mișcări de jos în sus.

Sfat. Făina trebuie încorporată astfel încât compoziția să rămână pufoasă. Nu amestecați aluatul mult timp, să nu se lase, doar cât să încorporați făina.

3.Împărțiți aluatul în jumătate, iar în una din ele cerneți cacao și amestecați cu spatula.

4.Înfierbântați tigaia la foc mediu și o ungeți cu puțin unt.

5.Turnați aluatul alb, îl repartizați uniform, rotind tigaia, puneți capacul și coaceți pandișpanul timp de 3-4 minute la foc mediu. Faceți testul scobitorii.

6.Transferați blatul pe hârtie de copt și îl rulați cât este fierbinte. Lăsați rulada la temperatura camerei, să se răcească.

7.La fel coaceți și rulați blatul de ciocolată.

8.După ce blaturile se răcesc, desfaceți ruladele, le acoperiți cu umplutură (gem, cremă, lapte condensat, pastă de ciocolată, frișcă etc.) și le rulați din nou. Lăsați ruladele timp de 10 minute să se îmbibe cu cremă.

9.Decorați ruladele cu zahăr pudră și cacao, apoi porționați-le.

Ruladele se păstrează perfect la frigider timp de 2-3 zile. Deci, pregătiți-le din timp și veți avea întotdeauna ceva gustos la ceai sau cafea. Textura pandișpanului este deosebită, nimeni nici nu se va gândi că acest desert este pregătit la tigaie. Rețeta este numai bună dacă nu aveți cuptor sau dorință să-l porniți.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!